У Харкові відкрився кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

У Харкові відкрився кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

25 Жовтня 2018
1956
25 Жовтня 2018
14:00

У Харкові відкрився кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

1956
24 жовтня в Харкові відкрився другий міжнародний кінофестиваль документальних і художніх фільмів Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival, який триватиме до 28 жовтня
У Харкові відкрився кінофестиваль Kharkiv MeetDocs
У Харкові відкрився кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

Про це йдеться в релізі кінофестивалю.

У програмі – 21 повнометражний фільм з України, Німеччини, Ізраїлю, США, Польщі, Великої Британії. Також в рамках фестивалю покажуть 36 короткометражних фільмів фестивалю «Бардак» і відбудуться 8 заходів індустріальної секції.

«Те, що фестиваль відбувається не в столиці, а в Харкові – дуже важливо і для регіону, і для України загалом. Ми змогли підтримати більше 200 проектів в різних містах і областях, і всі вони спрямовані на розвиток місцевих ініціатив, демократії, громадянського суспільства», – прокоментував генеральний консул ФРН в Донецьку (офіс в Дніпрі) Вольфґанґ Мьоссінґер.

У рамках Kharkiv MeetDocs також відбудуться одразу два конкурси: пітчинг кінопроектів та конкурс короткометражних стрічок від кінофестивалю короткого метра «Бардак».

«На заході, зокрема у Німеччині, пітчинг – звичайний етап виробничого процесу, а в нашій країні ця практика знаходиться ще на стадії розвитку. Майстер-класи від німецьких фахівців, я впевнена, мають допомогти молодим кінематографістам у їх подальшій роботі. А це значить, на нас чекає ще більше якісних фільмів», – прокоментувала директорка Kharkiv MeetDocs Євгенія Крігсхайм.

Один з фільмів програми – «МІФ» режисерів Леоніда Кантера і Івана Яснія. Фільмом-закриття фестивалю стане стрічка харківського документаліста Дмитро Лавриненка «Вєаюфром».

Фестиваль триватиме до 28 жовтня одразу на кількох майданчиках: Fabrika.Space, «Планета кіно», Харківська державна академія культури і Харківський економічний університет імені Семена Кузнеця.

Минулого року в центрі уваги кінофестивалю були права людини. Продемонстровані 12 фільмів, проведено 4 майстер-класи та панельні дискусії.

Нагадаємо, у рамках цьогорічного фестивалю документального кіно Європи DOK Leipzig в різних програмах візьме участь ряд українських кінопроектів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1956
Читайте також
31.10.2018 12:47
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
2 046
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду