detector.media
25.10.2018 14:00
У Харкові відкрився кінофестиваль Kharkiv MeetDocs
У Харкові відкрився кінофестиваль Kharkiv MeetDocs
24 жовтня в Харкові відкрився другий міжнародний кінофестиваль документальних і художніх фільмів Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival, який триватиме до 28 жовтня

Про це йдеться в релізі кінофестивалю.

У програмі – 21 повнометражний фільм з України, Німеччини, Ізраїлю, США, Польщі, Великої Британії. Також в рамках фестивалю покажуть 36 короткометражних фільмів фестивалю «Бардак» і відбудуться 8 заходів індустріальної секції.

«Те, що фестиваль відбувається не в столиці, а в Харкові – дуже важливо і для регіону, і для України загалом. Ми змогли підтримати більше 200 проектів в різних містах і областях, і всі вони спрямовані на розвиток місцевих ініціатив, демократії, громадянського суспільства», – прокоментував генеральний консул ФРН в Донецьку (офіс в Дніпрі) Вольфґанґ Мьоссінґер.

У рамках Kharkiv MeetDocs також відбудуться одразу два конкурси: пітчинг кінопроектів та конкурс короткометражних стрічок від кінофестивалю короткого метра «Бардак».

«На заході, зокрема у Німеччині, пітчинг – звичайний етап виробничого процесу, а в нашій країні ця практика знаходиться ще на стадії розвитку. Майстер-класи від німецьких фахівців, я впевнена, мають допомогти молодим кінематографістам у їх подальшій роботі. А це значить, на нас чекає ще більше якісних фільмів», – прокоментувала директорка Kharkiv MeetDocs Євгенія Крігсхайм.

Один з фільмів програми – «МІФ» режисерів Леоніда Кантера і Івана Яснія. Фільмом-закриття фестивалю стане стрічка харківського документаліста Дмитро Лавриненка «Вєаюфром».

Фестиваль триватиме до 28 жовтня одразу на кількох майданчиках: Fabrika.Space, «Планета кіно», Харківська державна академія культури і Харківський економічний університет імені Семена Кузнеця.

Минулого року в центрі уваги кінофестивалю були права людини. Продемонстровані 12 фільмів, проведено 4 майстер-класи та панельні дискусії.

Нагадаємо, у рамках цьогорічного фестивалю документального кіно Європи DOK Leipzig в різних програмах візьме участь ряд українських кінопроектів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY