detector.media
27.09.2018 15:24
Держкомтелерадіо заборонив ввозити з РФ чотири книги, в яких знайшов ознаки пропаганди
Держкомтелерадіо заборонив ввозити з РФ чотири книги, в яких знайшов ознаки пропаганди
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна», а також ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у видачі дозволу на ввезення з території Росії книжки Валерія Синельникова та Мартін Уіндроу

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, відмовлено у ввезенні для поширення в Україні трьох книг психолога Валерія Синельникова, що вийшли у московському видавництві «Центрполиграф», у яких автор згадує Симферополь і Крим як частину РФ.  Також не отримала дозволу на ввезення книга Мартін Уіндроу «История военного искусства», перекладена і видана московським видавництвом «ТОВ «Издательская группа «Азбука-Аттикус».

Видавництво «Махаон-Україна» не отримало дозволу на ввезення книги Мартін Уіндроу «История военного искусства», перекладеної і виданої московським видавництвом «ТОВ «Издательская группа «Азбука-Аттикус».

Окрема глава цієї книги, зазначає Держкомтелерадіо, присвячена спецназу Росії та її військовим операціям 2008-2014 роках. Текст супроводжують фотографії озброєних вояк РФ.

«На думку експертів, під час російської агресії масово завозити книгу, яка пропагує військові формування РФ, є недоцільним», – повідомляє Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо  з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 26 вересня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 21930 назв видавничої продукції з території Росії й тимчасово окупованих територій України. Водночас Держкомтелерадіо надав 75 відмов у видачі дозволів на ввезення 300 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 708 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі необхідних пакетів документів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY