Оновився національний портал відкритих даних

Оновився національний портал відкритих даних

24 Вересня 2018
2008
24 Вересня 2018
16:33

Оновився національний портал відкритих даних

2008
В Україні офіційно почав роботу оновлений національний портал відкритих даних — Data.gov.ua.
Оновився національний портал відкритих даних
Оновився національний портал відкритих даних

Про це йдеться в прес-релізі Opendatabot, яка працювала над розробкою порталу.

«Уже зараз на сайті є велика кількість наборів даних. Ми продовжуємо тестувати сайт та удосконалювати його. Проте готові реагувати на зауваження та пропозиції», – прокоментував заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб.

За повідомленням прес-служби, відтепер регіональні, національні та міжнародні портали відкритих даних будуть пов'язані; нові дані будуть завантажуватися автоматично; бази даних будуть провалідіровані. Крім того, користувачі зможуть візуалізувати набір даних та дати зворотний зв’язок.

«На новому порталі відкритих даних ми зробили акцент на тому, щоб робота з відкритими даними була максимально зручною і для розпорядників і для користувачів», – прокоментував розробник нового порталу та керівник проекту Opendatabot Олексій Іванкін.

Портал відкритих даних був розроблений командою Opendatabot в рамках проекту USAID/UK aid та Фонду «Євразія» «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» у партнерстві з Фондом Східна Європа та Агентством з питань електронного урядування.

Нагадаємо, у квітні 2018 року уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила про плани об’єднати захист персональних даних, права на інформацію та права на звернення в один напрям.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2008
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду