detector.media
24.09.2018 16:33
Оновився національний портал відкритих даних
Оновився національний портал відкритих даних
В Україні офіційно почав роботу оновлений національний портал відкритих даних — Data.gov.ua.

Про це йдеться в прес-релізі Opendatabot, яка працювала над розробкою порталу.

«Уже зараз на сайті є велика кількість наборів даних. Ми продовжуємо тестувати сайт та удосконалювати його. Проте готові реагувати на зауваження та пропозиції», – прокоментував заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб.

За повідомленням прес-служби, відтепер регіональні, національні та міжнародні портали відкритих даних будуть пов'язані; нові дані будуть завантажуватися автоматично; бази даних будуть провалідіровані. Крім того, користувачі зможуть візуалізувати набір даних та дати зворотний зв’язок.

«На новому порталі відкритих даних ми зробили акцент на тому, щоб робота з відкритими даними була максимально зручною і для розпорядників і для користувачів», – прокоментував розробник нового порталу та керівник проекту Opendatabot Олексій Іванкін.

Портал відкритих даних був розроблений командою Opendatabot в рамках проекту USAID/UK aid та Фонду «Євразія» «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» у партнерстві з Фондом Східна Європа та Агентством з питань електронного урядування.

Нагадаємо, у квітні 2018 року уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила про плани об’єднати захист персональних даних, права на інформацію та права на звернення в один напрям.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY