Мінінформполітики готує новий список сайтів, рекомендованих до заборони

Мінінформполітики готує новий список сайтів, рекомендованих до заборони

14 Вересня 2018
2177
14 Вересня 2018
19:00

Мінінформполітики готує новий список сайтів, рекомендованих до заборони

2177
Спеціальна робоча група з моніторингу при Міністерстві інформаційної політики України готує новий (третій) перелік сайтів, які відомство пропонує заборонити в Україні
Мінінформполітики готує новий список сайтів, рекомендованих до заборони
Мінінформполітики готує новий список сайтів, рекомендованих до заборони

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на відповідь міністерства на запит агентства.

«Щодо третього переліку інтернет-ресурсів, які містять інформацію, що має ознаки такої, яка порушує законодавство України, відзначаємо, що наразі робоча група в поточному режимі збирає інформацію про аналогічні ресурси», – йдеться у відповіді міністерства.

Водночас зазначається, що оновлений перелік ще не подавали.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до заступника міністра інформаційної політики Україниа Дмитра Золотухіна та чекає на відповідь.

Нагадаємо, у березні 2017 року міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив «Детектору медіа», що антиукраїнські сайти має закривати суд за результатами моніторингу МІПу та аналізу СБУ й Експертної ради.

19 червня 2017 року Міністерство інформаційної політики оприлюднило перелік сайтів, переданий до СБУ для можливого блокування. До переліку потрапили 20 інтернет-ресурсів: rusvesna.su, rusnext.ru, news-front.info, novorosinform.org, nahnews.org, antifashist.com, antimaydan.info, lug-info.com, novorossia.today, comitet.su, novoross.info, freedom.kiev.ua, politnavigator.net, odnarodyna.org, zasssr.info, ruspravda.info, on-line.lg.ua, ruscrimea.ru, c-pravda.ru, 1tvcrimea.ru.

Жодних повідомлень про судові рішення щодо блокування 20 інтернет-ресурсів з переліку МІПу не було, але деякі інтернет-провайдери без рішень суду вже блокують доступ користувачів до сайтів з оприлюдненого міністерством списку – наприклад, «Ланет».

У березні 2018 року Мінінформполітики підготувало новий перелік сайтів, рекомендованих для заборони. Зокрема, в запропонованому переліку названі: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline. ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2177
Читайте також
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду