detector.media
14.09.2018 19:00
Мінінформполітики готує новий список сайтів, рекомендованих до заборони
Мінінформполітики готує новий список сайтів, рекомендованих до заборони
Спеціальна робоча група з моніторингу при Міністерстві інформаційної політики України готує новий (третій) перелік сайтів, які відомство пропонує заборонити в Україні

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на відповідь міністерства на запит агентства.

«Щодо третього переліку інтернет-ресурсів, які містять інформацію, що має ознаки такої, яка порушує законодавство України, відзначаємо, що наразі робоча група в поточному режимі збирає інформацію про аналогічні ресурси», – йдеться у відповіді міністерства.

Водночас зазначається, що оновлений перелік ще не подавали.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до заступника міністра інформаційної політики Україниа Дмитра Золотухіна та чекає на відповідь.

Нагадаємо, у березні 2017 року міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив «Детектору медіа», що антиукраїнські сайти має закривати суд за результатами моніторингу МІПу та аналізу СБУ й Експертної ради.

19 червня 2017 року Міністерство інформаційної політики оприлюднило перелік сайтів, переданий до СБУ для можливого блокування. До переліку потрапили 20 інтернет-ресурсів: rusvesna.su, rusnext.ru, news-front.info, novorosinform.org, nahnews.org, antifashist.com, antimaydan.info, lug-info.com, novorossia.today, comitet.su, novoross.info, freedom.kiev.ua, politnavigator.net, odnarodyna.org, zasssr.info, ruspravda.info, on-line.lg.ua, ruscrimea.ru, c-pravda.ru, 1tvcrimea.ru.

Жодних повідомлень про судові рішення щодо блокування 20 інтернет-ресурсів з переліку МІПу не було, але деякі інтернет-провайдери без рішень суду вже блокують доступ користувачів до сайтів з оприлюдненого міністерством списку – наприклад, «Ланет».

У березні 2018 року Мінінформполітики підготувало новий перелік сайтів, рекомендованих для заборони. Зокрема, в запропонованому переліку названі: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline. ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY