Нацрада оголосила попередження трьом телеканалами за дні пам’яті

Нацрада оголосила попередження трьом телеканалами за дні пам’яті

3 Вересня 2018
4696
3 Вересня 2018
20:32

Нацрада оголосила попередження трьом телеканалами за дні пам’яті

4696
29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалам «Перший діловий», «Всі новини» і Sigma TV (з міста Лозова Харківської області) за недотримання Правил ведення мовлення в дні трауру та дні пам’яті.
Нацрада оголосила попередження трьом телеканалами за дні пам’яті
Нацрада оголосила попередження трьом телеканалами за дні пам’яті

Позапланові перевірки цих телеканалів були призначені за результатами моніторингу ефіру за 8 травня – День пам’яті та примирення, 18 травня − День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народ і 20 травня − День пам’яті жертв політичних репресій.

За даними Нацради, Sigma TV (ТОВ «ТРК “Сігма”») 8, 18 і 20 травня не оголошував в ефірі о 12:00 хвилини мовчання, а 18 і 20 травня з 11:00 до 15:00 не інформував кожні дві години про День пам’яті.

Телеканал «Перший діловий» (ТОВ «Бізнес медіа ЛТД»), як з’ясувала Нацрада, 18 і 20 травня не протягом усієї доби інформував про день пам’яті та не весь час показував зображення палаючої свічки.

Телеканал «Всі новини» (ТОВ «Медіамережі») 18 і 20 травня не оголошував хвилину мовчання о 12:00, не поширював інформацію про день пам’яті та не весь час показував зображення палаючої свічки.

Sigma TV має ефірну ліцензію, «Перший діловий» - супутникову, «Всі новини» - цифрову ліцензію в мультиплексі МХ-5 у Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4696
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віталій Голубєв
2033 дн. тому
Днів трауру - забагато. Це фальш і корупційна спокуса для регулятора. Гидко дивитися, коли по музичних каналах крутять веселі кліпи зі свічкою в кутку - і Нацраді вгодили, і формат не втратили... Пам'ять - вона має бути в душі, в серці. А свічка на екрані - показуха. Для християн вистачає одного дня в році - Провідної неділі. А для атеїстів ніякі проголошені владою Дні трауру - не указ.
lora
2033 дн. тому
с вятровической дебилизацией памяти- пора заканчивать(
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду