У США понад 330 газет вийшли зі статтями на захист свободи преси

У США понад 330 газет вийшли зі статтями на захист свободи преси

16 Серпня 2018
1048
16 Серпня 2018
13:42

У США понад 330 газет вийшли зі статтями на захист свободи преси

1048
16 серпня понад 330 американських газет вийшли з редакційними статтями на захист свободи преси – у відповідь на заяви президента Дональда Трампа про «фальшиві новини» та про те, що журналісти є «ворогами» американського народу.
У США понад 330 газет вийшли зі статтями на захист свободи преси
У США понад 330 газет вийшли зі статтями на захист свободи преси

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Ініціатором акції виступила газета Boston Globe, її підтримала загальнонаціональна газета The New York Times, а також низка  регіональних видань.

Редакція Boston Globe у публікації на своєму сайті звинувачує Трампа в «постійних нападках на вільну пресу»: «Велич Америки залежить від ролі вільної преси, щоб говорити правду можновладцям, – йдеться в статті. – Таврувати пресу «ворогом народу» є антиамериканська, оскільки це небезпечно для громадянського як це небезпечно для громадянських свобод, які ми поділяємо більше двох століть».

У Сент-Луїсі видання Post-Dispatch назвало журналістів «найвірнішими патріотами». У Чикаго Sun-Times заявляє, що більшість американців розуміють, що «Трамп говорить нісенітниці». Газета Observer у Північній Кароліні висловила сподівання, що Трамп припинить свої напади на медіа-організації, проте зазначає, що не дуже вірять у це.

Водночас, зазначає «Радіо Свобода», видання The Wall Street Journal відмовилося від участі в акції. Заступник редактора видання Джеймс Фріман заявив, що така ініціатива «підриває незалежність політики редакційних колегій окремих видань». Також пан Фріман наголосив, що Трамп має право на свободу слова в тому ж обсязі, що і ЗМІ, які вступають з ним у полеміку.

За повідомленням «Радіо Свободи», також з питань свободи преси Трампа критикують громадські діячі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 100 американських медіа опублікують редакційні колонки у відповідь на неодноразові напади президента Дональда Трампа на ЗМІ.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1048
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду