detector.media
16.08.2018 13:42
У США понад 330 газет вийшли зі статтями на захист свободи преси
У США понад 330 газет вийшли зі статтями на захист свободи преси
16 серпня понад 330 американських газет вийшли з редакційними статтями на захист свободи преси – у відповідь на заяви президента Дональда Трампа про «фальшиві новини» та про те, що журналісти є «ворогами» американського народу.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Ініціатором акції виступила газета Boston Globe, її підтримала загальнонаціональна газета The New York Times, а також низка  регіональних видань.

Редакція Boston Globe у публікації на своєму сайті звинувачує Трампа в «постійних нападках на вільну пресу»: «Велич Америки залежить від ролі вільної преси, щоб говорити правду можновладцям, – йдеться в статті. – Таврувати пресу «ворогом народу» є антиамериканська, оскільки це небезпечно для громадянського як це небезпечно для громадянських свобод, які ми поділяємо більше двох століть».

У Сент-Луїсі видання Post-Dispatch назвало журналістів «найвірнішими патріотами». У Чикаго Sun-Times заявляє, що більшість американців розуміють, що «Трамп говорить нісенітниці». Газета Observer у Північній Кароліні висловила сподівання, що Трамп припинить свої напади на медіа-організації, проте зазначає, що не дуже вірять у це.

Водночас, зазначає «Радіо Свобода», видання The Wall Street Journal відмовилося від участі в акції. Заступник редактора видання Джеймс Фріман заявив, що така ініціатива «підриває незалежність політики редакційних колегій окремих видань». Також пан Фріман наголосив, що Трамп має право на свободу слова в тому ж обсязі, що і ЗМІ, які вступають з ним у полеміку.

За повідомленням «Радіо Свободи», також з питань свободи преси Трампа критикують громадські діячі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 100 американських медіа опублікують редакційні колонки у відповідь на неодноразові напади президента Дональда Трампа на ЗМІ.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY