Директором Українського інституту книги стала Олександра Коваль

Директором Українського інституту книги стала Олександра Коваль

26 Липня 2018
3674
26 Липня 2018
17:16

Директором Українського інституту книги стала Олександра Коваль

3674
Під час другого туру конкурсу на посаду директора Українського інституту книги експертна комісія оголосила переможницею президента львівського «Форуму видавців» Олександру Коваль.
Директором Українського інституту книги стала Олександра Коваль
Директором Українського інституту книги стала Олександра Коваль

Про це повідомляють колеги пані Олександри на її сторінці у Facebook.

Також цю інформацію виданню «Лівий берег» підтвердили в Міністерстві культури України.

За повідомленням видання, на пост претендувало вісім осіб. Одна з претенденток – директорка Черкаського книжного фестивалю Людмила Філь – зняла свою кандидатуру на початку другого туру конкурсу.

У конкурсі також брали участь: письменниця Наталя Букіна, замдиректора «Українського дому» з соціально-культурних питань Андрій Гаджаман, керівник ГО «Культура України» Оксана Гайдук, куратор літературного об'єднання «Зоряна фортеця» Олена Савінова, директор Державної бібліотеки України для юнацтва Георгій Саприкін.

Як повідомляв «Детектор медіа», 13 липня 2017 року в Міністерстві культури України конкурсна комісія визначилася із очільником «Українського інституту книги». Найближчі 5 років державну установу повинна була очолювати колишня журналістка Тетяна Терен. Обрання керівника Українського інституту книги міністр культури Євген Нищук анонсував у березні 2017 року.

У липні 2017 року міністр культури Євген Нищук підписав контракт з Тетяною Терен, переможницею конкурсного добору на посаду  директора державної установи «Український інститут книги».

У січні призначена за результатами конкурсу у липні минулого року директорка Українського інституту книги Тетяна Терен написала заяву на звільнення з посади.

У лютому 2018 року міністр культури України Євген Нищук призначив виконуючим обов’язки директора Українського інституту книги Сергія Ясинського до моменту, коли відбудеться конкурс і за його результатами буде визначено, хто очолюватиме Інститут далі.

Фото: facebook.com/lviv.bookforum

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3674
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду