Проект Women Photograph оголосив одержувачів грантів для фотожурналісток

Проект Women Photograph оголосив одержувачів грантів для фотожурналісток

22 Липня 2018
1549
22 Липня 2018
14:20

Проект Women Photograph оголосив одержувачів грантів для фотожурналісток

1549
Проект Women Photograph оголосив цьогорічних одержувачів грантів для фотожурналісток. У списку призерів конкурсу - шість фотографів: одна з них отримає $10 тисяч, ще п'ять учасниць - по $5 тисяч.
Проект Women Photograph оголосив одержувачів грантів для фотожурналісток
Проект Women Photograph оголосив одержувачів грантів для фотожурналісток

Про це повідомляє видання Bird In Flight з посиланням на British Journal of Photography.

Перше місце в конкурсі дісталося американському фотографові Наді Ширі Коен. Журі відзначило її документальний проект про наслідки заборони на аборти в Сальвадорі.

«Лікарів і медсестер з державних лікарень навчають стежити за станом жінок і повідомляти владі про будь-які зміни в їхньому організмі. Такі звіти можуть обернутися кримінальними справами: жінкам може загрожувати від півроку до семи років позбавлення волі. В основному від заборони на аборти страждають представниці небагатих верств суспільства: лікарі з приватних лікарень не зобов'язані доповідати про все владі. Також приблизно 25 жінок відбувають 30- або 40-річні терміни за звинуваченням у вбивстві новонароджених дітей. Історії дівчат про передчасні пологи або викидні суддів не переконують», - розповідає Коен.

У число фотографів, які отримають по $5 тисяч, потрапила Анна Бойязіс - за проект Finding Freedom in the Water про жительок Занзібару, які вчаться плавати. Також гранти виграли Ана Марія Аревало Госен, що зняла серію про жінок-в'язнів у Венесуелі, і Таснім Альсултан - журі відзначило її проект про становище жінок в Саудівській Аравії. У список призерів увійшла також американка Джесс Ті Даган - за серію про пошуки сексуальної ідентичності - і Етіноса Івонн Осаімвен: її проект - це добірка портретів нігерійців, які стали жертвами насильства.

Повідомляється, що гранти повинні піти на фінансування серій, які вже знімаються, або нових фотопроектов.

Проект Women Photograph був запущений в 2017 році. За словами засновниці Даніели Залкман, його мета - боротьба з малою присутністю жінок в фотожурналістиці. Зараз на сайті Women Photograph зібрані роботи майже 700 жінок-фотожурналістів з 91 країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сайт Women Photograph отримав нагороду від Міжнародного центру фотографії.

Фото: Надя Шира Коен

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1549
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду