detector.media
22.07.2018 14:20
Проект Women Photograph оголосив одержувачів грантів для фотожурналісток
Проект Women Photograph оголосив одержувачів грантів для фотожурналісток
Проект Women Photograph оголосив цьогорічних одержувачів грантів для фотожурналісток. У списку призерів конкурсу - шість фотографів: одна з них отримає $10 тисяч, ще п'ять учасниць - по $5 тисяч.

Про це повідомляє видання Bird In Flight з посиланням на British Journal of Photography.

Перше місце в конкурсі дісталося американському фотографові Наді Ширі Коен. Журі відзначило її документальний проект про наслідки заборони на аборти в Сальвадорі.

«Лікарів і медсестер з державних лікарень навчають стежити за станом жінок і повідомляти владі про будь-які зміни в їхньому організмі. Такі звіти можуть обернутися кримінальними справами: жінкам може загрожувати від півроку до семи років позбавлення волі. В основному від заборони на аборти страждають представниці небагатих верств суспільства: лікарі з приватних лікарень не зобов'язані доповідати про все владі. Також приблизно 25 жінок відбувають 30- або 40-річні терміни за звинуваченням у вбивстві новонароджених дітей. Історії дівчат про передчасні пологи або викидні суддів не переконують», - розповідає Коен.

У число фотографів, які отримають по $5 тисяч, потрапила Анна Бойязіс - за проект Finding Freedom in the Water про жительок Занзібару, які вчаться плавати. Також гранти виграли Ана Марія Аревало Госен, що зняла серію про жінок-в'язнів у Венесуелі, і Таснім Альсултан - журі відзначило її проект про становище жінок в Саудівській Аравії. У список призерів увійшла також американка Джесс Ті Даган - за серію про пошуки сексуальної ідентичності - і Етіноса Івонн Осаімвен: її проект - це добірка портретів нігерійців, які стали жертвами насильства.

Повідомляється, що гранти повинні піти на фінансування серій, які вже знімаються, або нових фотопроектов.

Проект Women Photograph був запущений в 2017 році. За словами засновниці Даніели Залкман, його мета - боротьба з малою присутністю жінок в фотожурналістиці. Зараз на сайті Women Photograph зібрані роботи майже 700 жінок-фотожурналістів з 91 країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сайт Women Photograph отримав нагороду від Міжнародного центру фотографії.

Фото: Надя Шира Коен

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY