«Страна.ua» позиватиметься до суду проти нардепа Антона Геращенка через «наклеп»

«Страна.ua» позиватиметься до суду проти нардепа Антона Геращенка через «наклеп»

9 Липня 2018
1214

«Страна.ua» позиватиметься до суду проти нардепа Антона Геращенка через «наклеп»

1214
Інтернет-видання «Страна.ua» має намір позиватися до суду проти народного депутата України Антона Геращенка через його вислів про нібито роботу видання за російськими «темниками».
«Страна.ua» позиватиметься до суду проти нардепа Антона Геращенка через «наклеп»
«Страна.ua» позиватиметься до суду проти нардепа Антона Геращенка через «наклеп»

Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступниця головного редактора видання Світлана Крюкова.

«Подаємо до суду на Антона Геращенко за нестримний наклеп. Політик від "Народного фронту" в інтерв'ю одному з телеканалів заявив, що видання "Страна.ua" працює за "темниками" з РФ. Можна було не звертати увагу. [...] Але в даному випадку все ж хочемо покарати», - йдеться у повідомленні.

Також вона розмістила відеоуривок програми на Прямому каналі, на якому чутно вислів нардепа з приводу «темників» з Росії.

«У Російської Федерації є безліч важелів впливу на український медіапростір. Це і прямі сайти, наприклад, як Страна.ua, які просто керуються тими темниками, які даються з Російської Федерації», - сказав Геращенко.

Як відомо, проти головреда «Страна.ua» відкрите кримінальне провадження. 22 червня 2017 року у Києві обшукали редакцію і затримали головного редактора «Cтрана.ua» Ігоря Гужву. Як повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, Гужва начебто вимагав та отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометувальних матеріалів щодо депутата Радикальної партії Дмитра Лінька. 26 червня за нього внесли заставу в розмірі 544 тис. гривень. 27 червня Ігор Гужва вийшов на свободу.

Як повідомляв «Детектор медіа», 31 січня стало відомо, що головний редактор інтернет-видання «Страна.ua» Ігор Гужва залишив територію України і попросив політичного притулку в Австрії.

6 лютого Шевченківський районний суд Києва дозволив затримання головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви з метою вирішення судом питання про зміну запобіжного заходу із застави на арешт. 

Раніше у Генпрокуратурі заявляли, що готують клопотання до суду про застосування суворішого, аніж застава, запобіжного заходу щодо головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1214
Читайте також
04.07.2018 14:00
Петро Бурковський
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду