Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ

9 Липня 2018
1321

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ

1321
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення на територію України двох книг російського видавництва «Эксмо» – Тетяни Степанової «Душа потемки» та «Лучши среди мертвых» Миколи Леонова та Олексія Макеєва
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ

Про це йдеться в прес-релізі Держкомтелерадіо.

У книжках, за повідомленням Держкомтелерадіо, експерти виявили «ознаки пропаганди органів влади держави-агресора та прославляння діяльності російських правоохоронних органів».

Зазначено, що імпортер планував завезти для розповсюдження в Україні по 5 тис. екземплярів кожного видання та подав увесь необхідний пакет документів, у тому числі, позитивні рецензії професора політології Національного університету «Києво-Могилянська академія» Олександра Дем’янчука

Нагадаємо, 22 травня минулого року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України».

За інформацією Держкомтелерадіо, станом на 9 липня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, відомство видало суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 17 445 найменувань видавничої продукції з території Росії й тимчасово окупованих територій України.

Водночас Держкомтелерадіо надав 58 відмов у видачі дозволів на ввезення 210 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 623 відмови надано внаслідок  подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Нагадаємо, у червні Держкомтелерадіо відмовив імпортеру ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення на територію України 15 тис. примірників книжок, «у змісті яких присутні ознаки російської пропаганди».

Фото: Vgorode

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1321
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду