detector.media
09.07.2018 16:05
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення на територію України двох книг російського видавництва «Эксмо» – Тетяни Степанової «Душа потемки» та «Лучши среди мертвых» Миколи Леонова та Олексія Макеєва

Про це йдеться в прес-релізі Держкомтелерадіо.

У книжках, за повідомленням Держкомтелерадіо, експерти виявили «ознаки пропаганди органів влади держави-агресора та прославляння діяльності російських правоохоронних органів».

Зазначено, що імпортер планував завезти для розповсюдження в Україні по 5 тис. екземплярів кожного видання та подав увесь необхідний пакет документів, у тому числі, позитивні рецензії професора політології Національного університету «Києво-Могилянська академія» Олександра Дем’янчука

Нагадаємо, 22 травня минулого року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України».

За інформацією Держкомтелерадіо, станом на 9 липня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, відомство видало суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 17 445 найменувань видавничої продукції з території Росії й тимчасово окупованих територій України.

Водночас Держкомтелерадіо надав 58 відмов у видачі дозволів на ввезення 210 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 623 відмови надано внаслідок  подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Нагадаємо, у червні Держкомтелерадіо відмовив імпортеру ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення на територію України 15 тис. примірників книжок, «у змісті яких присутні ознаки російської пропаганди».

Фото: Vgorode

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY