Суд не знайшов адмінпорушень у діях заступника Держкіно Сергія Неретіна

Суд не знайшов адмінпорушень у діях заступника Держкіно Сергія Неретіна

10 Травня 2018
1407
10 Травня 2018
17:04

Суд не знайшов адмінпорушень у діях заступника Держкіно Сергія Неретіна

1407
Печерський районний суд Києва розглянув справу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) проти заступника Державного агентства України з питань кіно Сергія Неретіна щодо невчасного подання щорічної електронної декларації за 2016 рік. Порушень у діях чиновника не виявлено.
Суд не знайшов адмінпорушень у діях заступника Держкіно Сергія Неретіна
Суд не знайшов адмінпорушень у діях заступника Держкіно Сергія Неретіна

Про це «Детектору медіа» повідомив Сергій Неретін. Він розповів, що судове засідання відбулося сьогодні, 10 травня, о 09:15. Рішення має бути оприлюднено згодом.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Сергій Неретін пояснив затримку із подачею декларації збоями в роботі серверу НАЗК та назвав таке рішення суду «перемогою здорового глузду над маячнею».

«Урра! Перемога!.. Здорового глузду над маячнею! Отже, Печерський районний суд, після кількамісячної перерви, таки зробив висновок про відсутність адміністративного правопорушення щодо мене особисто, яке мені "шило" НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції) щодо невчасного подання Декларації за позаминулий (2016-й) рік...

Нагадаю історію. Більше року тому - за тиждень до завершення терміну подачі декларацій - сервер НАЗК раптово почав "глючити", через що чимало держслужбовців (і я в їх числі) просто не змогли в потрібні строки відзвітувати про свої річні доходи та видатки... На це неподобство навіть звернув увагу Прем'єр-міністр, а пізніше і саме НАЗК визнало, шо шось у нього "не альо")))», – йдеться в дописі.

Як писав «Детектор медіа», НАЗК склало адмінпротокол щодо першого заступника голови Держкіно Сергія Неретіна в січні цього року. 

Нагадаємо, НАЗК також склало та подало до суду адміністративні протоколи щодо голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка про адміністративні правопорушення за частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України - щодо виплати премій начальниці відділу Держкіно Марії Іллєнко, яка є його двоюрідною сестрою. 

Раніше кінематографісти зверталися з відкритим листом до голови НАЗК Наталії Корчак з проханням про публічну зустріч для обговорення ситуації щодо голови Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилипа Іллєнка і влаштували пікет біля будівлі НАЗК. НАЗК, у свою чергу, назвало пікети на підтримку Іллєнка спробою тиску. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 23 березня 2018 року Печерський районний суд міста Києва відклав розгляд справ Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) проти голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка через відсутність на засіданні прокурора. Наступне судове засідання у справах відбудеться 25 травня о 8:00.  

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1407
Читайте також
02.10.2019 17:39
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
5 313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду