Twitter заборонив акаунтам «Лабораторії Касперського» розміщувати рекламні пости

Twitter заборонив акаунтам «Лабораторії Касперського» розміщувати рекламні пости

21 Квітня 2018
1270
21 Квітня 2018
16:30

Twitter заборонив акаунтам «Лабораторії Касперського» розміщувати рекламні пости

1270
Як вказує Twitter, компанія «працює за бізнес-моделлю, яка не відповідає стандартам прийнятної реклами».
Twitter заборонив акаунтам «Лабораторії Касперського» розміщувати рекламні пости
Twitter заборонив акаунтам «Лабораторії Касперського» розміщувати рекламні пости

Twitter заборонив акаунтам «Лабораторії Касперського» розміщувати рекламні пости. Про це повідомив у п'ятницю, 20 квітня, голова компанії Євген Касперський, передає DW.

Зазначається, що Twitter повідомив про це компанію в кінці січня 2018 року.

«Лабораторія Касперського», як вказує Twitter, «працює за бізнес-моделлю, яка не відповідає стандартам прийнятної реклами». Євген Касперський це заперечує.

«Ніяких писаних і неписаних правил ми не порушували, а бізнес-модель у нас звичайнісінька для IT-індустрії. Ми користувачам - захист, а вони нам за це - гроші», - заявив він.

Касперський попросив Twitter «детально обґрунтувати рішення про відключення від рекламних можливостей і повідомити, що повинні робити інші компанії в сфері глобальної кібербезпеки, щоб уникнути подібної долі».

Нагадаємо, що у травні 2017 року спецслужби США почали вивчати використання продуктів Kaspersky Lab. Конгресу запропонували відмовитися від використання програмного забезпечення компанії, а Комітет Сенату США запропонував заборонити цю продукцію в оборонних відомствах.

На початку липня 2017 стало відомо, що у США компанію «Лабораторія Касперського» підозрюють у зв'язках з російською владою і спецслужбами. Аби розвіяти ці підозри, глава компанії Євген Касперський заявив, що готовий надати американській владі вихідний код своїх програм. Представники США зустріли цей крок зі схваленням, але заявили, що його недостатньо.

12 грудня старший представник Міністерства внутрішньої безпеки з питань кібербезпеки Крістофер Кребс заявив журналістам, що майже всі урядові відомства повністю видалили продукти Kaspersky Lab зі своїх мереж. За його словами, офіційна відповідь компанії не містить інформації, яка може змінити думку адміністрації про її продукцію.

Також у жовтні ізраїльські спецслужби заявили, що дані Агентства національної безпеки (АНБ) США були викрадені в 2014 році завдяки антивірусній програмі російської компанії Kaspersky Lab.

Засновник компанії Євген Касперський у відповідь повідомив, що його співробітники випадково отримали засекречені файли АНБ під час завантаження інформації про хакерську групу Equation Group. Він заявив, що наказав їх видалити.

У листопаді сайт WikiLeaks заявив про те, що зафіксував принаймні три випадки, коли ЦРУ маскувало свої віруси під продукти Kaspersky Lab.

У грудні уряд Великої Британії випустив попередження про ризики для безпеки при використанні російського антивірусного програмного забезпечення Kaspersky Lab. Після цього один з найбільших британських банків Barclays припинив використовувати антивірусні програми російської компанії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1270
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду