Уряд Великої Британії рекомендує усім відомствам видалити «Антивірус Касперського»

Уряд Великої Британії рекомендує усім відомствам видалити «Антивірус Касперського»

2 Грудня 2017
2268
2 Грудня 2017
13:12

Уряд Великої Британії рекомендує усім відомствам видалити «Антивірус Касперського»

2268
Британський уряд випустив нове попередження про ризики для безпеки при використанні російського антивірусного програмного забезпечення «Лабораторії Касперського».
Уряд Великої Британії рекомендує усім відомствам видалити «Антивірус Касперського»
Уряд Великої Британії рекомендує усім відомствам видалити «Антивірус Касперського»

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на ВВС

«Національний центр кібербезпеки направив всім урядовим відомствам попередження щодо використання продуктів «Лабораторії Касперського» для систем, пов'язаних з національною безпекою», - йдеться у повідомленні.

Агентство з кібербезпеки Великої Британії вважає, що програмне забезпечення може бути використане російським урядом.

Як зазначається, антивірусне програмне забезпечення, яке продає «Лабораторія Касперського», вимагає широкого доступу до файлів на комп'ютерах та в мережах для сканування шкідливого коду. Також потрібна можливість спілкуватися з компанією, щоб отримувати оновлення та ділитися даними про те, що програма знаходить.

Однак занепокоєння полягає в тому, що це може бути використано російською державою для шпигунства.

Чиновники кажуть, що рішення національного центру кібербезпеки базується на аналізі ризиків, а не на тому, що такі шпигунські дії вже відбулися.

«Враховуючи оцінку того, що росіяни проводять кібератаки проти Великої Британії, ми вважаємо, що деякі урядові та критичні національні системи перебувають у зоні підвищеного ризику», - сказав технічний директор центру Йен Леві.

Нагадаємо, в травні спецслужби США почали вивчати використання продуктів «Лабораторії Касперського». Конгресу запропонували відмовитсия від використання програмного забезпечення компанії, а Комітет Сенату США запропонував заборонити продукцію «Лабораторії Касперського» в оборонних відомствах.

У червні адміністрація Дональда Трампа також зробила кроки, щоб видалити «Касперського» зі списку затверджених державних постачальників.

На початку липня стало відомо, що у США компанію «Лабораторія Касперського» підозрюють у зв'язках з російською владою і спецслужбами. Аби розвіяти ці підозри, глава компанії Євген Касперський заявив, що готовий надати американській владі вихідний код своїх програм. Він також сказав, що готовий перенести частину дослідницької роботи «Лабораторії» до США, аби нейтралізувати негативні чутки про компанію. Євген Касперський також зазначив, що ці чутки почали поширюватися більш ніж двадцять років тому «з професійної заздрості».

Наприкінці липня Конгрес США попросив 22 урядові агентства поділитися документами щодо московської кіберфірми «Лабораторія Касперського», заявивши, що її продукція може використовуватися для «негативних дій проти Сполучених Штатів».

Найбільша американська мережа магазинів споживчої електроніки Best Buy  оголосила про зняття з продажів «Антивірусу Касперського». Це рішення було прийнято в зв'язку з підозрами про зв'язки «Лабораторії Касперського» з російськими спецслужбами.

13 вересня Міністерство внутрішньої безпеки США заборонилофедеральним компаніям користуватися програмним забезпеченням російської компанії Kaspersky Lab, остерігаючись її можливих зв’язків з російською розвідкою.

Генеральний директор компанії Євген Касперський – інженер-математик, який закінчив технічний факультет Вищої школи КДБ (зараз цей виш називається Інститут криптографії, зв’язку та інформатики Академії ФСБ Росії). У 1997 році створив власну компанію, а в 2000 – продукт «Антивірус Касперського». Наразі продукцією Kaspersky Lab користується понад 400 млн користувачів, а офіси компанії розташовані в 32 країнах світу, зокрема й в США.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2268
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду