Freedom House відзначив, що в Україні вперше з 2014 року знизилися показники демократії

Freedom House відзначив, що в Україні вперше з 2014 року знизилися показники демократії

11 Квітня 2018
1323
11 Квітня 2018
11:41

Freedom House відзначив, що в Україні вперше з 2014 року знизилися показники демократії

1323
«Із продовженням керованого Росією конфлікту на сході країни, українські політики користуються почуттями патріотизму, щоб нападати на неурядові організації та журналістів, звинувачуючи їх у підриванні воєнних зусиль», — зазначається в доповіді «Країни у перехідному періоді 2018. Протистояння нелібералізму».
Freedom House відзначив, що в Україні вперше з 2014 року знизилися показники демократії
Freedom House відзначив, що в Україні вперше з 2014 року знизилися показники демократії

Freedom House, міжнародна правозахисна організація, яка займається підтримкою та дослідженням стану демократії, політичних свобод і дотримання основних прав людини, відзначає, що у 2018 році в Україні вперше з часу революції 2014 року спостерігається спад показників демократичних процесів.

Про це йдеться у доповіді під назвою «Країни у перехідному періоді 2018. Протистояння нелібералізму», повідомляє Hromadske.ua.

«Із продовженням керованого Росією конфлікту на сході країни, українські політики користуються почуттями патріотизму, щоб нападати на неурядові організації та журналістів, звинувачуючи їх у підриванні воєнних зусиль», — йдеться у доповіді.

«Напади на громадянське суспільство і політичних опонентів підірвали рушійну силу процесу реформ в Україні», — наголосив директор проекту «Країни в перехідному періоді» Нейт Шенкан. 

«Звинувативши неурядові організації і журналістів в антинаціоналізмі, політики намагаються виключити легітимні голоси від публічних дебатів тільки тому, що вони критикують уряд», — додав він також.

Автори доповіді зафіксували найбільший спад показників демократичних процесів за всю 23-річну історію дослідження становища в країнах в перехідному періоді. У 2018 році рівень розвитку демократії знизився у 19 із 29 країн, проаналізованих у доповіді. У Freedom House відзначають, що вже другий рік поспіль серед цих країн спостерігається дедалі більше консолідованих авторитарних режимів, ніж консолідованих демократій.

Freedom House публікує доповідь «Країни в перехідному періоді» щороку, починаючи з 1995 року. Звіт охоплює 29 посткомуністичних країн колишнього Радянського Союзу, а також Центральної, Східної Європи та Балкан.

Як повідомляв «Детектор медіа», в січні 2018 року Freedom House знову віднесла Україну до категорії частково вільних країн. Про це йшлося у новій щорічній доповіді Freedom House «Свобода у світі 2018: криза демократії».

«Так, Україна отримала 3 бали із можливих 7, де 7 – найгірший показник, за рівень політичних та громадянських свобод. За 100-бальною шкалою, яка бере до уваги багато чинників, Україна набрала 62 бали», - йшлося у повідомленні.

У доповіді зазначалося також, що Україна продовжує одужувати від розладу після президентства Віктора Януковича, а також кризи, викликаної окупацією Криму Росією і військової підтримки сепаратистів на Донбасі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1323
Читайте також
19.03.2018 18:49
Метью Шааф
Українська правда
1 485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду