Нацрада протестувала веб-модуль прозорості медіа-власності

Нацрада протестувала веб-модуль прозорості медіа-власності

10 Квітня 2018
1301
10 Квітня 2018
09:58

Нацрада протестувала веб-модуль прозорості медіа-власності

1301
Тестування нового модуля офіційного веб-сайту Національної ради для подання та обробки щорічної інформації про структуру медіа-власності телерадіоорганізацій і провайдерів програмної послуги тривало з 1 січня по 31 березня 2018 року.
Нацрада протестувала веб-модуль прозорості медіа-власності
Нацрада протестувала веб-модуль прозорості медіа-власності

Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення та радіо.

Компанії отримали можливість подавати інформацію про структуру власності через персональні кабінети та відстежувати дані про статус обробки поданих документів. Користування модулем дозволило зберігати чернетки для більш зручної роботи з формами, а також роздруковувати паперові версії, які все ще є необхідними для подання.

Тестування технологічного процесу відбувалося у спеціальному режимі. Ліцензіати, які скористалися модулем, вже не подавали до Національної ради відповідні документи електронною поштою, оскільки в процесі роботи модуль формував спеціальну базу даних. Такою можливістю скористалися понад 400 компаній, що становить майже третину всіх ліцензіатів, йдеться в повідомленні.

Наразі процес авторизації ліцензіатів на модулі триває. Також можлива підготовка до наступних кампаній інформування про структуру медіа-власності.

Національна рада вважає, що впровадження цієї процедури є важливим кроком, який поліпшує комунікацію між регуляторним органом та ліцензіатами. У разі внесення змін до чинного законодавства планується використання веб-модуля як єдиного механізму подання інформації ліцензіатами про структуру власності. Крім того, під час тестування модуля відпрацьовано механізми, які дозволять вдосконалити функціонал персональних кабінетів мовників і згодом додавати нові функції.

Проект розробки модуля і програми для збору та обробки даних про медіа-власність реалізований за підтримки проекту «Свобода медіа в Україні», що впроваджується в межах Рамкової програми співробітництва Ради Європи та Європейського Союзу для країн Східного партнерства. Докладно про алгоритм подання інформації про структуру медіа-власності через спеціальний модуль можна ознайомитися на веб-сайті Національної ради в розділі «Прозорість медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1301
Читайте також
05.04.2018 14:36
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 804
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду