На NewsOne почали транслювати політичну рекламу Савченко

На NewsOne почали транслювати політичну рекламу Савченко

28 Березня 2018
1646
28 Березня 2018
17:00

На NewsOne почали транслювати політичну рекламу Савченко

1646
На телеканалі NewsOne почали транслювати рекламний ролик про народного депутата України Надію Савченко, у якому вона каже, що стане кандидатом у Президенти України. Власник каналу Євген Мураєв заявив, що надаватиме Савченко юридичну та медійну підтриму
На NewsOne почали транслювати політичну рекламу Савченко
На NewsOne почали транслювати політичну рекламу Савченко

Як повідомляє «Українська правда», ролик в ефірі телеканалі NewsOne з'явився 22 березня, в день рішень Верховної Ради щодо Савченко та її арешту. 

«Діяти треба на випередження… Я знаю, що робити, – я рішення діяти для себе прийняла. Прийде час, я стану кандидатом у президенти України. Але ваше рішення мені потрібне вже сьогодні», – говорить Савченко у ролику.

28 березня запис поширили у Facebook Савченко.

Власник телеканалу Євген Мураєв заявив, що підтримуватиме нардепа Савченко і медійно, і юридично.

«…Ми і медійно будемо її підтримувати, і юридично для того, щоб якщо вона винна, несла відповідальність згідно українського законодавства, якщо ж ні – не дозволити владі зводити політичні рахунки»,сказав пан Мураєв в ефірі телеканалу «112 Україна» 22 березня.

Створенням і розміщеннням ролику займалася партія «Громадсько-політичного руху Надії Савченко». Про це руху «Чесно» повідомила голова партії Тетяна Проторченко.

«...Це політична реклама… Враховуючи, що дійсно, як озвучив Євген Мураєв, що вони будуть у межах своїх можливостей надавати підтримку по цій справі, то нам дозволили поставити цей ролик… Нам завжди давали там майданчик для того, щоб ми могли озвучувати свою позицію(на NewsOne – ред.)… Ми звернулися туди, бо розраховували на адекватність цінової політики», – сказала вона.

Пані Поторченко також повідомила, що ролик на телеканалі транслювали близько десятка разів, а за його розміщення заплатила вона особисто:

«Я платила як за “Громадсько-політичну платформу”, враховуючи що я є заступником голови і це все буде у звіті відображено (у фінансовому звіті партії – ред.). В межах моєї офіційної заробітної плати я змогла собі це дозволити, враховуючи, що потрішки, по 200, 300 гривень ще й знайомі назбирали… Там буквально десяток показів цих відео. Це зовсім небагато, ми більше розраховуємо на Інтернет, тому що телебачення - це великі кошти, а ми їх просто фізично не маємо», – повідомила вона.

За даними руху «Чесно», один показ ролика з таким хронометражем може коштувати принаймні 3,5 тис. грн за розцінками станом на кінець 2016 року. Громадський рух припускає, що трансляція роликів з Надією Савченко могла обійтися партії в 30-40 тис. грн.

Як пише рух, партія не буде відмовлятися від анонсованої паном Мураєвим підтримки, однак наголошують, що вона має бути прозорою та публічною.

Фото: скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1646
Читайте також
05.04.2018 10:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 753
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
2213 дн. тому
Будь ласка не пишить неправду. Політична реклама можлива лише під час виборів Президента чи депутатів. Уважно перечитайте законодавство. Які в нас зараз вибори?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду