detector.media
28.03.2018 17:00
На NewsOne почали транслювати політичну рекламу Савченко
На NewsOne почали транслювати політичну рекламу Савченко
На телеканалі NewsOne почали транслювати рекламний ролик про народного депутата України Надію Савченко, у якому вона каже, що стане кандидатом у Президенти України. Власник каналу Євген Мураєв заявив, що надаватиме Савченко юридичну та медійну підтриму

Як повідомляє «Українська правда», ролик в ефірі телеканалі NewsOne з'явився 22 березня, в день рішень Верховної Ради щодо Савченко та її арешту. 

«Діяти треба на випередження… Я знаю, що робити, – я рішення діяти для себе прийняла. Прийде час, я стану кандидатом у президенти України. Але ваше рішення мені потрібне вже сьогодні», – говорить Савченко у ролику.

28 березня запис поширили у Facebook Савченко.

Власник телеканалу Євген Мураєв заявив, що підтримуватиме нардепа Савченко і медійно, і юридично.

«…Ми і медійно будемо її підтримувати, і юридично для того, щоб якщо вона винна, несла відповідальність згідно українського законодавства, якщо ж ні – не дозволити владі зводити політичні рахунки»,сказав пан Мураєв в ефірі телеканалу «112 Україна» 22 березня.

Створенням і розміщеннням ролику займалася партія «Громадсько-політичного руху Надії Савченко». Про це руху «Чесно» повідомила голова партії Тетяна Проторченко.

«...Це політична реклама… Враховуючи, що дійсно, як озвучив Євген Мураєв, що вони будуть у межах своїх можливостей надавати підтримку по цій справі, то нам дозволили поставити цей ролик… Нам завжди давали там майданчик для того, щоб ми могли озвучувати свою позицію(на NewsOne – ред.)… Ми звернулися туди, бо розраховували на адекватність цінової політики», – сказала вона.

Пані Поторченко також повідомила, що ролик на телеканалі транслювали близько десятка разів, а за його розміщення заплатила вона особисто:

«Я платила як за “Громадсько-політичну платформу”, враховуючи що я є заступником голови і це все буде у звіті відображено (у фінансовому звіті партії – ред.). В межах моєї офіційної заробітної плати я змогла собі це дозволити, враховуючи, що потрішки, по 200, 300 гривень ще й знайомі назбирали… Там буквально десяток показів цих відео. Це зовсім небагато, ми більше розраховуємо на Інтернет, тому що телебачення - це великі кошти, а ми їх просто фізично не маємо», – повідомила вона.

За даними руху «Чесно», один показ ролика з таким хронометражем може коштувати принаймні 3,5 тис. грн за розцінками станом на кінець 2016 року. Громадський рух припускає, що трансляція роликів з Надією Савченко могла обійтися партії в 30-40 тис. грн.

Як пише рух, партія не буде відмовлятися від анонсованої паном Мураєвим підтримки, однак наголошують, що вона має бути прозорою та публічною.

Фото: скріншот відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY