Оголошено переможців першої в Україні навчальної програми для кінокомпозиторів Envision Sound

Оголошено переможців першої в Україні навчальної програми для кінокомпозиторів Envision Sound

12 Березня 2018
1752
12 Березня 2018
17:40

Оголошено переможців першої в Україні навчальної програми для кінокомпозиторів Envision Sound

1752
Протягом тижня учасники працювали над озвучуванням української німої кінокласики та кінопроектів молодих українських режисерів, що знаходяться в стадії розробки.
Оголошено переможців першої в Україні навчальної програми для кінокомпозиторів Envision Sound
Оголошено переможців першої в Україні навчальної програми для кінокомпозиторів Envision Sound

Після завершення тижня інтенсивних воркшопів та студійних занять ментори оцінили домашню роботу учасників (озвучування одного з запропонованих епізодів архівних або сучасних фільмів), роботу під час практичних занять та фінальну роботу над епізодами, представлену публічно в присутності режисерів. Про це повідомляє прес-служба Британської Ради, за сприяння якої відбулася навчальна програма.

З-поміж 13 учасників були названі п’ять найкращих кінокомпозиторів Envision Sound:

  • Роман Вишневський (Україна)
  • Антон Дегтярьов (Україна)
  • Азар Азґаров (Азербайджан)
  • Сергій Леонтьєв (Україна)
  • Антоні Кулька-Собковіч (Польща)

Переможці отримають гранти від Британської Ради та Довженко-Центру в обсязі 22 тисяч гривень на написання музики до двох кінопроектів молодих українських режисерів, які подали свої роботи (work-in-progress) до участі у програмі, та трьох архівних фільмів, що будуть показані на Фестивалі німого кіно та сучасної музики «Німі ночі» у червні 2018 року. 

Довженко-Центр також сплатить гонорари колективів-виконавців, що представлятимуть написану фіналістами Envision Sound музику до німих фільмів наживо під час демонстрації стрічок у Києві та Одесі.

Роман Вишневський створить музичний супровід до німецького німого фільму «Ад’ютант царя» (Der Adjutant des Zaren), знятого українським режисером Володимиром Стрижевським в 1929 році; Антон Дегтярьов – до наступного проекту Нікона Романченка «Кома»; Азар Азґаров – до британської класичної німої мелодрами Underground (1928) режисера Ентоні Есквіта; Сергій Леонтьєв – до фільму «Вежа мовчання» (Der Turm des Schweigens, 1925) німецько-литовського режисера Йоханнеса Гютера з українською кіноактрисою Ксенією Десні в головній ролі; а Антоні Кулька-Собковіч – до стрічки «Перлина абсурду» режисерки Олександри Чуприни.

Оскільки упродовж програми утворилися ще дві колаборації між іншими композиторами-учасниками та кінорежисерами, Британська Рада в Україні вирішила підтримати їх, виділивши гранти по 7 тісяч гривень для студійного запису та мастерингу саундтреків:

  • Композитор Дмитро Козинець та фільм «Супутники» режисерки Марини Гришай,
  • Композитор Микита Шпанько та фільм-екранізація роману Ф. Кафки «Процес» режисерки Анастасії Мехеди.

Першу в Україні навчальну програму професійного розвитку кінокомпозиторів Envision Sound було проведено у з 22 по 26 січня 2018 року.

Протягом тижня під менторством досвідчених кінокомопозиторів Алли Загайкевич (Україна) та Майкла Прайса (Велика Британія) учасники з України, Польщі, Азербайджану, Вірменії та Казахстану працювали над озвучуванням української німої кінокласики та кінопроектів молодих українських режисерів, що знаходяться в стадії розробки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1752
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду