detector.media
12.03.2018 17:40
Оголошено переможців першої в Україні навчальної програми для кінокомпозиторів Envision Sound
Оголошено переможців першої в Україні навчальної програми для кінокомпозиторів Envision Sound
Протягом тижня учасники працювали над озвучуванням української німої кінокласики та кінопроектів молодих українських режисерів, що знаходяться в стадії розробки.

Після завершення тижня інтенсивних воркшопів та студійних занять ментори оцінили домашню роботу учасників (озвучування одного з запропонованих епізодів архівних або сучасних фільмів), роботу під час практичних занять та фінальну роботу над епізодами, представлену публічно в присутності режисерів. Про це повідомляє прес-служба Британської Ради, за сприяння якої відбулася навчальна програма.

З-поміж 13 учасників були названі п’ять найкращих кінокомпозиторів Envision Sound:

Переможці отримають гранти від Британської Ради та Довженко-Центру в обсязі 22 тисяч гривень на написання музики до двох кінопроектів молодих українських режисерів, які подали свої роботи (work-in-progress) до участі у програмі, та трьох архівних фільмів, що будуть показані на Фестивалі німого кіно та сучасної музики «Німі ночі» у червні 2018 року. 

Довженко-Центр також сплатить гонорари колективів-виконавців, що представлятимуть написану фіналістами Envision Sound музику до німих фільмів наживо під час демонстрації стрічок у Києві та Одесі.

Роман Вишневський створить музичний супровід до німецького німого фільму «Ад’ютант царя» (Der Adjutant des Zaren), знятого українським режисером Володимиром Стрижевським в 1929 році; Антон Дегтярьов – до наступного проекту Нікона Романченка «Кома»; Азар Азґаров – до британської класичної німої мелодрами Underground (1928) режисера Ентоні Есквіта; Сергій Леонтьєв – до фільму «Вежа мовчання» (Der Turm des Schweigens, 1925) німецько-литовського режисера Йоханнеса Гютера з українською кіноактрисою Ксенією Десні в головній ролі; а Антоні Кулька-Собковіч – до стрічки «Перлина абсурду» режисерки Олександри Чуприни.

Оскільки упродовж програми утворилися ще дві колаборації між іншими композиторами-учасниками та кінорежисерами, Британська Рада в Україні вирішила підтримати їх, виділивши гранти по 7 тісяч гривень для студійного запису та мастерингу саундтреків:

Першу в Україні навчальну програму професійного розвитку кінокомпозиторів Envision Sound було проведено у з 22 по 26 січня 2018 року.

Протягом тижня під менторством досвідчених кінокомопозиторів Алли Загайкевич (Україна) та Майкла Прайса (Велика Британія) учасники з України, Польщі, Азербайджану, Вірменії та Казахстану працювали над озвучуванням української німої кінокласики та кінопроектів молодих українських режисерів, що знаходяться в стадії розробки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY