Рада закликає світ сприяти звільненню українських політв’язнів

Рада закликає світ сприяти звільненню українських політв’язнів

1 Березня 2018
856
1 Березня 2018
16:05

Рада закликає світ сприяти звільненню українських політв’язнів

856
1 березня Верховна Рада України схвалила проект постанови, в якій названо прізвища всіх громадян України-заручників Кремля та закликала міжнародну спільноту засудити політичні репресії Росії стосовно українських політичних в’язнів
Рада закликає світ сприяти звільненню українських політв’язнів
Рада закликає світ сприяти звільненню українських політв’язнів

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Рада закликає засудити дії Росії, спрямовані проти територіальної цілісності і суверенітету України…засудити порушення прав і свобод людини, зокрема незаконне, політично і національно вмотивоване переслідування опонентів окупації, у тому числі шляхом незаконного ув’язнення і засудження громадських активістів»,йдеться у зверненні.

Депутати також закликають використати всі можливі міжнародні політико-дипломатичні та санкційні механізми стосовно Росії з метою негайного звільнення українських заручників, які перебувають на непідконтрольній українській владі території Донбасу, а також звільнення українців, які незаконно утримуються на території Росії.

У зверненні депутати назвали прізвища утримуваних українців.

Нагадаємо, представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко раніше повідомляла, що у Верховній Раді підготовлено проект постанови, в якій названо прізвища всіх громадян України-заручників Кремля і міститиметься вимога негайно їх звільнити.

Як повідомляв «Детектор медіа», у тюрмах РФ наразі перебувають більше 60 українських політв’язнів, із яких 22 – безпосередньо на території Росії, інші - в окупованому Криму.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
856
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду