Пішов з життя український філософ, академік Мирослав Попович

Пішов з життя український філософ, академік Мирослав Попович

11 Лютого 2018
2317
11 Лютого 2018
10:06

Пішов з життя український філософ, академік Мирослав Попович

2317
Доктор філософських наук, професор, академік Національної академії наук України Мирослав Попович помер на 88 році життя.
Пішов з життя український філософ, академік Мирослав Попович
Пішов з життя український філософ, академік Мирослав Попович

Про це увечері 10 лютого повідомив у Facebook генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький.

«Щойно повідомили, що з нами більше немає Мирослава Володимировича Поповича. Світла пам'ять», – написав він.

Проректор з науково-педагогічної роботи КНУ ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров у своєму Facebook написав: «Страшна і сумна звістка - відійшов у засвіти Філософ, Мисленник, Людина, Моральний Авторитет Мирослав Володимирович Попович. Це велика втрата для України. Хай покоїться з миром! Світла пам’ять достойному Вчителю!».

Мирослав Попович - український філософ, академік НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, доктор філософських наук, професор, педагог, фахівець в області культурології, логіки і методології науки, історії української культури, директор Інституту філософії ім. Сковороди НАН України, завідувач відділу логіки та методології науки Інституту філософії.

«Сумна звістка – сьогодні відійшов у вічність наш директор, вчитель, філософ, громадський діяч, мудра і добра людина – Мирослав Володимирович Попович. 1930 – 2018… Ціла епоха. Майже століття. Червоне століття. Кривавий вік. Катастрофи, війни і голодомори – крізь шквал буремних подій він проніс свій штандарт людяності, любові і свободи. Про ці чесноти він говорив мужньо, тоді, коли за це можна було постраждати. Разом із іншими дисидентами він створив «Ініціативу Першого грудня», яка стала осередком моральних авторитетів нації. Він є філософом. А філософи – не вмирають, вони назавжди залишаються нашими співрозмовниками у світі ідей. Вічна і світла йому пам'ять!», - йдеться у повідомленні у Facebook Інституту філософії ім. Сковороди НАН України.

Заслуженого діяча науки, академіка,  директора Інституту філософії імені Г. С. Сковороди Мирослава Поповича поховають 13 лютого у Києві на Байковому цвинтарі.

Про це повідомив журналіст Василь Зоря у Facebook. «За попередньою інформацією, похорон відбудеться на Байковому цвинтарі у вівторок, 13 лютого. Одну з вулиць у Києві перейменують на його честь», - написав Зоря.

Доктор філософських наук  Мирослав Попович народився 12 квітня 1930 року в Житомирі. Протягом життя отримав багато нагород включно з орденом князя Ярослава Мудрого, орденом «За інтелектуальну відвагу» та орденом Почесного легіону. У 2001 році став лауреатом Шевченківської премії.

Мирослав Попович був одним із учасників ініціативної групи «Першого грудня».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2317
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду