Центр інформації про права людини атакували кібершпигуни, пов’язані з ГРУ – Печончик

Центр інформації про права людини атакували кібершпигуни, пов’язані з ГРУ – Печончик

8 Лютого 2018
2534
8 Лютого 2018
10:25

Центр інформації про права людини атакували кібершпигуни, пов’язані з ГРУ – Печончик

2534
Голова правління українського Центру інформації про права людини Тетяна Печончик отримала інформацію, що Центр був однією із цілей для APT28/FancyBear - групи хакерів, що займаються кібершпигуванням, яку пов'язують із ГРУ
Центр інформації про права людини атакували кібершпигуни, пов’язані з ГРУ – Печончик
Центр інформації про права людини атакували кібершпигуни, пов’язані з ГРУ – Печончик

Про це Тетяна Печончик написала на своїй сторінці у Facebook.

«Працювали якісно - кілька років ми отримували заражені вірусами листи, фішингові повідомлення, ішла атака на акаунти в gmail.

Все марно - хакери своєї цілі не досягли, бо ще в 2014-му ми розробили і впровадили колективну систему ІТ-безпеки, навчили всіх співробітників правилам цифрової гігієни і продовжуємо приділяти увагу цій темі. Центр інформації про права людини має окрему політику із цифрової безпеки», - зазначила пані Тетяна.

У коментарі Крим.Реалії Тетяна Печончик припустила, що інтерес до організації з боку кібершпигунів може бути пов'язаний з роботою правозахисників у Криму.

«Це робиться для того, щоб отримати внутрішні дані організації. Наприклад, наша організація від початку окупації Криму працює там і, звісно, будь-яке розкриття інформації про наших активістів дуже небезпечне. Це може використовуватися для отримання інформації про особливість роботи організації в конфліктних зонах, будь-які дані організації можуть бути опубліковані в інтернеті з метою дискредитації», – сказала голова правління Центру.

«Часто мені доводиться чути, що хакери всемогутні і захиститися від них не можна. Це міф, - написала вона також у Facebook. - Значення має лише те, скільки зусиль задіює та сторона і наскільки серйозно ви ставитеся до свого захисту. Тому зберігаєте спокій та дотримуйтеся цифрової гігієни. Це має бути доведено до автоматизму - як чистити зуби».

Центр інформації про права людини – громадська організація, метою діяльності якої є популяризація прав людини, верховенства права й ідей громадянського суспільства в Україні. З моменту анексії Криму працює на півострові, проводить регулярні моніторинги про стан прав людини на півострові, надає правову підтримку населенню, популяризує проблему на міжнародних майданчиках.

Як повідомляв «Детектор медіа», при Державній службі спеціального зв'язку і захисту інформації відкрито Центр раннього виявлення та реагування на кібербезпеки. 

«Сьогодні ми відкриваємо центр реагування на кіберзагрорзи, який фактично стає ядром кіберзахисту нашої країни. Цей центр не просто спостерігає за розвитком кіберінцидентів та розвитком кібератак тощо, а він на ранніх стадіях їх виявляє і забезпечує їх швидку локалізацію», - наголосив на відкритті секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов. 

За його словами, залежно від масштабів кібератаки Центр реагування зможе додатково залучати необхідні ресурси Держспецзв'язку або кіберпідрозділів Служби безпеки України чи Національної поліції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2534
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду