У Києві запрацював Центр реагування на кіберзагрози

У Києві запрацював Центр реагування на кіберзагрози

2 Лютого 2018
1848
2 Лютого 2018
12:29

У Києві запрацював Центр реагування на кіберзагрози

1848
При Державній службі спеціального зв'язку і захисту інформації відкрито Центр раннього виявлення та реагування на кібербезпеки
У Києві запрацював Центр реагування на кіберзагрози
У Києві запрацював Центр реагування на кіберзагрози

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на відкритті Центру реагування на кіберзагрози, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Сьогодні ми відкриваємо центр реагування на кіберзагрорзи, який фактично стає ядром кіберзахисту нашої країни. Цей центр не просто спостерігає за розвитком кіберінцидентів та розвитком кібератак тощо, а він на ранніх стадіях їх виявляє і забезпечує їх швидку локалізацію», - наголосив секретар Радбезу.

За його словами, залежно від масштабів кібератаки Центр реагування зможе додатково залучати необхідні ресурси Держспецзв'язку або кіберпідрозділів Служби безпеки України чи Національної поліції.

«Тобто фактично це координуюче і управляюче ядро, яке зможе не тільки блокувати розвиток кіберінциденту, а й проводити в мережах розвідку і виявляти небезпечні програми, шкідливі віруси ще до того, як вони почнуть активно діяти», - зазначив секретар РНБО.

Для створення Центру використано «найкращі технології кіберзахисту, які є у світі», а на його базі є навчальні підрозділи, які забезпечать підготовку кадрів як для СБУ, так і для Нацполіції, додав пан Турчинов.

Нова структура співпрацюватиме з аналогічними центрами країн НАТО, завдяки чому значно поліпшиться реагування на кіберінциденти за рахунок обміну інформацією і «підтягування» обчислювальних потужностей.

Голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко у присутності журналістів запустив роботу центру, який доєднається до існуючих сьогодні у світі подібних систем.

Нагадаємо, 27 червня 2017 року в Україні сталася масштабна кібератака вірусом Petya.A. За фактом кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв «Детектор медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України на 10 липня 2017 року отримав близько 3 тисяч повідомлень від фізичних і юридичних осіб про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником Petya.A.

Україна найбільшою мірою постраждала від шкідливої ​​програми-вірусу Petya.A, на її частку припало 75,24% випадків заражень вірусом у світі.

Як писав «Детектор медіа», починаючи з 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1848
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду