Російська журналістка у Давосі влаштувала провокацію проти Порошенка

Російська журналістка у Давосі влаштувала провокацію проти Порошенка

25 Січня 2018
3652
25 Січня 2018
17:31

Російська журналістка у Давосі влаштувала провокацію проти Порошенка

3652
24 січня у швейцарському Давосі на Всесвітньому економічному форумі представники російських ЗМІ влаштували провокацію проти української делегації.
Російська журналістка у Давосі влаштувала провокацію проти Порошенка
Російська журналістка у Давосі влаштувала провокацію проти Порошенка

Про це повідомляє ТСН. ua.

Журналістка із мікрофоном у вишиванці та без розпізнавальних знаків вигукнула до Президента України Петра Порошенка запитання: «Навіщо ви ухвалили закон про війну?».

Порошенко у відповідь порадив «зняти вишиванку». Також він зазначив, що відповість на запитання, якщо воно пролунає українською. На що провокаторка зауважила, що президент України «прекрасно розуміє російську мову».

«Я розумію і англійську, і іншу. Але на запитання відповідаю українською», - вказав їй глава держави.

Далі розмова припинилася силами охорони.

Як згодом повідомив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко, учасників провокації з боку російських ЗМІ позбавили права брати участь у заходах Петра Порошенка.

«Організатори Всесвітнього економічного форуму потрактували дії російської преси як провокацію і позбавили учасників вчорашнього інциденту права перебувати в Конгрес-центрі під час офіційних заходів українського Президента», - написав він у Facebook.

18 січня Верховна Рада України ухвалила закон про деокупацію Донбасу - "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" (№ 7163). Документ офіційно вписує в українське законодавство факт агресії Росії, уточнює повноваження армії та водночас узаконює Мінські угоди.

Нагадаємо, Україна спільно з європейськими партнерами шукає відповідь на запитання, як протидіяти російським фейкам, заявив Президент України Петро Порошенко на урочистих зборах у понеділок, 22 січня, у Києві з нагоди Дня соборності та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3652
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду