detector.media
25.01.2018 17:31
Російська журналістка у Давосі влаштувала провокацію проти Порошенка
Російська журналістка у Давосі влаштувала провокацію проти Порошенка
24 січня у швейцарському Давосі на Всесвітньому економічному форумі представники російських ЗМІ влаштували провокацію проти української делегації.

Про це повідомляє ТСН. ua.

Журналістка із мікрофоном у вишиванці та без розпізнавальних знаків вигукнула до Президента України Петра Порошенка запитання: «Навіщо ви ухвалили закон про війну?».

Порошенко у відповідь порадив «зняти вишиванку». Також він зазначив, що відповість на запитання, якщо воно пролунає українською. На що провокаторка зауважила, що президент України «прекрасно розуміє російську мову».

«Я розумію і англійську, і іншу. Але на запитання відповідаю українською», - вказав їй глава держави.

Далі розмова припинилася силами охорони.

Як згодом повідомив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко, учасників провокації з боку російських ЗМІ позбавили права брати участь у заходах Петра Порошенка.

«Організатори Всесвітнього економічного форуму потрактували дії російської преси як провокацію і позбавили учасників вчорашнього інциденту права перебувати в Конгрес-центрі під час офіційних заходів українського Президента», - написав він у Facebook.

18 січня Верховна Рада України ухвалила закон про деокупацію Донбасу - "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" (№ 7163). Документ офіційно вписує в українське законодавство факт агресії Росії, уточнює повноваження армії та водночас узаконює Мінські угоди.

Нагадаємо, Україна спільно з європейськими партнерами шукає відповідь на запитання, як протидіяти російським фейкам, заявив Президент України Петро Порошенко на урочистих зборах у понеділок, 22 січня, у Києві з нагоди Дня соборності та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY