У Києві Кіберполіція прикрила сайт, який транслював заборонені канали

У Києві Кіберполіція прикрила сайт, який транслював заборонені канали

23 Січня 2018
1470
23 Січня 2018
13:08

У Києві Кіберполіція прикрила сайт, який транслював заборонені канали

1470
Столичні поліцейські припинили діяльність інтернет-ресурсу iseehd.tv, за допомогою якого здійснювалась незаконна трансляція та ретрансляція заборонених в Україні телевізійних каналів
У Києві Кіберполіція прикрила сайт, який транслював заборонені канали
У Києві Кіберполіція прикрила сайт, який транслював заборонені канали

Про це повідомляється на сайті Кіберполіції.

Згідно з повідомленням, цей сервіс здійснював свою нелегальну діяльність протягом останніх трьох років, через що правовласникам було завдано збитків в особливо великих розмірах.

За зверненням представників одного із українських телеканалів поліцейські провели відповідну перевірку та встановили: інтернет-ресурс здійснював трансляцію та ретрансляцію аудіо та відео творів без відповідних документів та дозволів правовласників.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст. 176 (Порушення авторських і суміжних прав) та ч.2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин) Кримінального кодексу України.

За місцем проживання адміністраторів та власників цього сайту працівники кіберполіції провели санкціоновані обшуки. Крім того, обшук проводився в офісному приміщенні провайдера із серверним обладнанням, яке підтримувало роботу інтернет-ресурсу.

За результатом проведення слідчих дій поліцейські вилучили комп’ютерну техніку та серверне обладнання. Техніку направлено до експертного центру для проведення усіх необхідних експертиз. Після проведення результатів цієї експертизи буде вирішено питання щодо оголошення підозри особам, які здійснювали адміністрування цього інтернет-ресурсу. Їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Як повідомляв «Детектор медіа», влітку минулого року у місті Малин співробітники Управління Служби безпеки України в Житомирській області спільно з представником Нацради з питань телебачення і радіомовлення блокували трансляцію чотирьох заборонених російських телеканалів.

«Власник одного із місцевих розважальних закладів транслював у ньому телеканали «РТР-Планета», «Российский информационный канал «Россия-24», «ТНТ» та «НТВ Мир», в сюжетах яких поширюється російська пропаганда, популяризується держава-агресор і викривлено трактуються події, що відбуваються в нашій державі та на тимчасово окупованих територіях», - йшлося у повідомленні.

Фото – cyberpolice.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1470
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду