detector.media
04.01.2018 11:05
«1+1» вибачився за жарти «Вечірнього кварталу» про ЛГБТ-спільноту
«1+1» вибачився за жарти «Вечірнього кварталу» про ЛГБТ-спільноту
Телекомпанія «1+1» вибачилася за одну з мініатюр новорічного випуску «Вечірнього кварталу» від студії «Квартал 95», яку у соціальних мережах назвали ксенофобською

Про це йдеться в прес-релізі каналу.

«Дійсно, мали місце, на наш погляд, епізоди, які могли викликати звинувачення у неповазі до сексуальних меншин. Приносимо вибачення за цей епізод та запевняємо, що у нас не було жодного наміру образити будь-кого. Телеканал "1+1" вилучив цей епізод зі своєї бібліотеки», – повідомила прес-служба.

Також у релізі зазначено, що канал не уникає теми сексуальних меншин і висвітлює її, зокрема, у новинах.

«1+1» повідомляє, що готовий надати інформаційні майданчики для дискусії теми сексменшин та пропонує іншим медіагрупам долучатися до обговорення.

«Також ми, як і студія "Квартал 95", надалі  будемо більш ретельно зважати на вибір, характер та підходи у висвітленні тем, які зачіпають повагу та інтереси сексуальних меншин», – йдеться у повідомленні каналу.

Зазначимо, 4 січня на 14 годину біля будівлі телеканалу «1+1» (вул.Кирилівська, 23) запланований мітинг. Активісти вимагатимуть «привернення уваги суспільства щодо подолання мови ворожнечі на телебаченні».

Нагадаємо, новорічний випуск «Вечірнього Кварталу» від Студії «Квартал 95» викликав обурення в мережі – через номер про «камінаут актора ніжинського ТЮГу».

У номері новорічної програми, який обурив активістів, розігрувалася ситуація, в якій один з акторів ТЮГУ Ніжина під час репетиції вистави «Буратіно» зізнається в тому, що він змінив стать, після чого його колеги усілякими способами його принижують, називають «позором тата Карла» й відпускають чимало каламбурних жартів на тему сексуальної орієнтації. Користувачі Facebook звинуватили команду в гомофобстві та розпалюванні ненависті.

Фото: прес-служба "1+1"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY