«Волинська газета» остаточно виграла в ОДА справу щодо роздержавлення

«Волинська газета» остаточно виграла в ОДА справу щодо роздержавлення

30 Грудня 2017
1761
30 Грудня 2017
14:08

«Волинська газета» остаточно виграла в ОДА справу щодо роздержавлення

1761
Київський Апеляційний суд залишив без змін рішення Господарського суду міста Києва від 6 листопада щодо позову «Волинської газети» до Волинської обласної державної адміністрації (ОДА) в справі роздержавлення та відхилив апеляційну скаргу ОДА.
«Волинська газета» остаточно виграла в ОДА справу щодо роздержавлення
«Волинська газета» остаточно виграла в ОДА справу щодо роздержавлення

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

«Колегія суддів дійшла висновку про те, що рішення Господарського суду міста Києва від 6 листопада 2017 р. у справі №910/14668/17 прийнято з повним та всебічним дослідженням обставин. Які мають значення для справи, а також із дотриманням норм матеріального і процесуального права, у зв’язку з чим апеляційна скарга скаржника задоволенню не підлягає, а отже, підстав для його скасування або зміни не вбачається», – наводить видання постанову апеляційного суду на своєму сайті.

Суд залишив без задоволення Апеляційну скаргу Волинської ОДА, а рішення Господарського суду міста Києва від 6 листопада у справі №910/14668/17 - без змін.

«Постанова набуває законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена до касаційного суду протягом двадцяти днів у встановленому законом порядку», – йдеться у рішенні Апеляційного суду.

Нагадаємо, два роки тому колектив «Волинської газети» заявив про намір здійснити  роздержавлення, після чого голова Волинської ОДА Володимир Гунчик підписав розпорядження про вихід облдержадміністрації зі складу співзасновників газети в односторонньому порядку, а пізніше висунув вимогу перерахувати в бюджет 24% статутного капіталу.

28 березня 2017 року «Волинська газета» отримала статус нової юридичної особи і була включена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Щоб отримати нове свідоцтво про друкований засіб масової інформації, представники видання звернулися до Головного територіального управління юстиції, де почули, що необхідно укласти угоду з облдержадміністрацією. Але, як стверджує редакція газети, Володимир Гунчик знову відмовився її підписувати.

Як повідомляв «Детектор медіа», редакція «Волинської газети» звернулася з позовом до Господарського суду міста Києва про спонукання Волинської обласної державної адміністрації до укладення договору, необхідного для повного роздержавлення.

Господарський суд міста Києва 6 листопада вирішив повністю задовольнити позов «Волинської газети» до обласної державної адміністрації щодо підписання угоди про роздержавлення. Після цього Волинська ОДА подала апеляційну скаргу на рішення суду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1761
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду