«Чисте небо» опублікувало інструкцію, як відрізняти піратські сайти

«Чисте небо» опублікувало інструкцію, як відрізняти піратські сайти

26 Грудня 2017
2495
26 Грудня 2017
14:34

«Чисте небо» опублікувало інструкцію, як відрізняти піратські сайти

2495
Українська антипіратська ініціатива «Чисте небо» склала інструкцію, як упізнати сайт, що порушує права інтелектуальної власності
«Чисте небо» опублікувало інструкцію, як відрізняти піратські сайти
«Чисте небо» опублікувало інструкцію, як відрізняти піратські сайти

«Чисте небо» запропонувало три способи.

Перший - звіритися зі списком на сайті blacklists.org.ua. Цей список складають правовласники, що входять до «Чистого неба», Української Антипіратської Асоціації (УАПА), тощо.

«Тільки правовласник знає, хто легально використовує його контент», - пояснює керівник «Чистого неба» Катерина Федорова.

На сайті blacklists.org.ua перераховані ресурси, які стовідсотково порушують права інтелектуальної власності. Головне завдання списку, який щомісяця оновлюється, - бути орієнтиром для рекламодавців.

«Мінус - кількість правовласників, що входять в ініціативу «Чисте небо» і Українську Антипіратську Асоціацію, обмежена. Але ініціатива планує його розширити найближчим часом», - зазначено на сайті.

Другий спосіб визначити, який сайт є піратом, - це технологія Content ID. Якщо відеоплеєр, розміщений на сайті, її застосовує, то розміщення легально. Ще одна ознака легальності плеєра - посилання на сайт власника плеєра.

«Чисте небо» перераховує і кілька нелегальних, за експертною оцінкою правовласників, плеєрів: http://hdgo.cc, https://viho.tv, http://moonwalk.cc, http://allserials.org і http: //www.moviki.ru.

Завершують інструкцію непрямі ознаки, яких «Чисте небо» вказує кілька: якщо сайт має їх, то велика ймовірність того, що він використовує контент нелегально. Це:

  • наявність останніх новинок кінопрокату;
  • низька якість контенту;
  • неякісне оформлення сайту,
  • низькопробний рекламний креатив;
  • реклама заборонених товарів і послуг;
  • на сайті відсутні контакти для зв'язку з адміністратором, в системі WhoIS немає даних про власника сайту, або є загальний е-мейл, з якого ніхто не відповідає;
  • низька вартість реклами.

«Сьогодні багато компаній та просто люди, фізичні особи, які бажають дивитися кіно і телешоу на легальних сайтах. Ми хочемо всіляко заохочувати це прагнення. Наші рекомендації прості: стежте за списком сайтів на blacklists.org.ua, звертайтеся до правовласників за роз'ясненнями і звертайте увагу на якість сайту», - йдеться у повідомленні на сайті.

Нагадаємо, «Чисте небо» - ініціатива чотирьох найбільших медіагруп України - «1 + 1 Медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна» і Inter Media Group, які представляють телеканали Інтер, 1+1, Україна, НЛО TV, Індиго TV, Футбол 1 / Футбол 2, СТБ, ICTV, Новий канал, ТЕТ, М1, М2, 2+2, НТН, 1+1 International, Інтер+, К1, МЕГА, Ентер-фільм, К2, Піксель, Zoom, Оце, регіональну групу - Донбас, Сигма, 34 канал, сервіс інтерактивного цифрового телебачення OLL.TV.

Нагадаємо, Українська Антипіратська Асоціація (УАПА) у вересні представила новий принцип моніторингу розміщення реклами на онлайн-ресурсах, до яких є претензії правовласників.

Нововведення покликані допомогти захистити тих рекламодавців, які не бажають фінансувати піратів, але можуть постраждати від технічної недосконалості системи розміщення інтернет-реклами. А також – у більш комфортних часових рамках з’ясувати причини потрапляння свого бренду на сайт, що порушує права інтелектуальної власності, і вирішити проблему.

Фото: 112.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2495
Читайте також
06.03.2018 12:00
Галина Петренко
«Детектор медіа»
5 796
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду