detector.media
26.12.2017 14:34
«Чисте небо» опублікувало інструкцію, як відрізняти піратські сайти
«Чисте небо» опублікувало інструкцію, як відрізняти піратські сайти
Українська антипіратська ініціатива «Чисте небо» склала інструкцію, як упізнати сайт, що порушує права інтелектуальної власності

«Чисте небо» запропонувало три способи.

Перший - звіритися зі списком на сайті blacklists.org.ua. Цей список складають правовласники, що входять до «Чистого неба», Української Антипіратської Асоціації (УАПА), тощо.

«Тільки правовласник знає, хто легально використовує його контент», - пояснює керівник «Чистого неба» Катерина Федорова.

На сайті blacklists.org.ua перераховані ресурси, які стовідсотково порушують права інтелектуальної власності. Головне завдання списку, який щомісяця оновлюється, - бути орієнтиром для рекламодавців.

«Мінус - кількість правовласників, що входять в ініціативу «Чисте небо» і Українську Антипіратську Асоціацію, обмежена. Але ініціатива планує його розширити найближчим часом», - зазначено на сайті.

Другий спосіб визначити, який сайт є піратом, - це технологія Content ID. Якщо відеоплеєр, розміщений на сайті, її застосовує, то розміщення легально. Ще одна ознака легальності плеєра - посилання на сайт власника плеєра.

«Чисте небо» перераховує і кілька нелегальних, за експертною оцінкою правовласників, плеєрів: http://hdgo.cc, https://viho.tv, http://moonwalk.cc, http://allserials.org і http: //www.moviki.ru.

Завершують інструкцію непрямі ознаки, яких «Чисте небо» вказує кілька: якщо сайт має їх, то велика ймовірність того, що він використовує контент нелегально. Це:

«Сьогодні багато компаній та просто люди, фізичні особи, які бажають дивитися кіно і телешоу на легальних сайтах. Ми хочемо всіляко заохочувати це прагнення. Наші рекомендації прості: стежте за списком сайтів на blacklists.org.ua, звертайтеся до правовласників за роз'ясненнями і звертайте увагу на якість сайту», - йдеться у повідомленні на сайті.

Нагадаємо, «Чисте небо» - ініціатива чотирьох найбільших медіагруп України - «1 + 1 Медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна» і Inter Media Group, які представляють телеканали Інтер, 1+1, Україна, НЛО TV, Індиго TV, Футбол 1 / Футбол 2, СТБ, ICTV, Новий канал, ТЕТ, М1, М2, 2+2, НТН, 1+1 International, Інтер+, К1, МЕГА, Ентер-фільм, К2, Піксель, Zoom, Оце, регіональну групу - Донбас, Сигма, 34 канал, сервіс інтерактивного цифрового телебачення OLL.TV.

Нагадаємо, Українська Антипіратська Асоціація (УАПА) у вересні представила новий принцип моніторингу розміщення реклами на онлайн-ресурсах, до яких є претензії правовласників.

Нововведення покликані допомогти захистити тих рекламодавців, які не бажають фінансувати піратів, але можуть постраждати від технічної недосконалості системи розміщення інтернет-реклами. А також – у більш комфортних часових рамках з’ясувати причини потрапляння свого бренду на сайт, що порушує права інтелектуальної власності, і вирішити проблему.

Фото: 112.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY