Поліція не виявила правопорушень на місці проведення акції біля NewsOne – МВС

Поліція не виявила правопорушень на місці проведення акції біля NewsOne – МВС

4 Грудня 2017
1244
4 Грудня 2017
12:30

Поліція не виявила правопорушень на місці проведення акції біля NewsOne – МВС

1244
Співробітники поліції Києва не виявили фактів правопорушень на місці проведення акції протесту біля будівлі, де розміщений телеканал NewsOne, і не вносили якихось відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР)
Поліція не виявила правопорушень на місці проведення акції біля NewsOne – МВС
Поліція не виявила правопорушень на місці проведення акції біля NewsOne – МВС

Про це «Інетрфакс-Україна» повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

«Заяву каналу було зареєстровано в єдиному журналі обліку заяв і повідомлень, після чого поліція оглянула місце подій і дійшла висновку, що фактів правопорушень немає, а отже, підстав вносити до ЄРДР (відомості – ред) за якоюсь статтею немає», – сказав він і додав, що «поліція продовжує забезпечувати порядок і безпеку на місці подій».

Як повідомляв «Детектор медіа», в неділю, 3 грудня, телеканал NewsOne заявив, що невідомі розвантажили мішки біля офісу каналу у Києві й почали ними блокувати в’їзд до каналу. Такі дії невідомих телеканал пов’язав із трансляцією маршу за так званий «народний імпічмент» президента України Петра Порошенка.

Згодом активісти заявили, що їх не влаштовують висловлювання народного депутата, власника телеканалу Євгена Мураєва і політика каналу та наголосили, що акція має мирних характер. Нагадаємо, раніше у прямому ефірі політичного ток-шоу «Український формат» на телеканалі NewsOne нардеп Євген Мураєв, який є власником каналу, відповідаючи на запитання колеги по Верховній Раді Світлани Заліщук про події Революції Гідності, назвав їх «державним переворотом».

Згодом до каналу NewsOne виїхала оперативно-слідча група. Пізніше учасники блокування заявили, що власник телеканалу, позафракційний народний депутат Євген Мураєв повинен «покаятися за сепаратистські висловлювання». Також вони вимагають звільнити «найватніших» ведучих і змінити редакційну політику каналу з «ватної прокремлівської» на «патріотичну проукраїнську».

4 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав учасників акції протесту під телеканалом «NewsОne» припинити блокувати канал.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1244
Читайте також
30.11.2017 17:28
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 449
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду