Перший заступник голови СБУ подав до суду на «Громадське ТБ» та інші ЗМІ

Перший заступник голови СБУ подав до суду на «Громадське ТБ» та інші ЗМІ

14 Листопада 2017
2509
14 Листопада 2017
18:51

Перший заступник голови СБУ подав до суду на «Громадське ТБ» та інші ЗМІ

2509
Павло Демчина, перший заступник голови Служби безпеки України (СБУ) подав позов про захист ділової репутації через розслідування проекту «Слідство. Інфо», поширеного низкою ЗМІ в березні.
Перший заступник голови СБУ подав до суду на «Громадське ТБ» та інші ЗМІ
Перший заступник голови СБУ подав до суду на «Громадське ТБ» та інші ЗМІ

Повістку про це ГО «Громадське ТБ» отримало 14 листопада, йдеться у повідомленні прес-служби каналу.

Позов стосується матеріалу «Демчина з іншого життя»: таємні статки скандального заступника голови СБУ.

Матеріал підготувала Євгенія Моторевська для «Слідства.Інфо»     

Цей матеріал крім «Громадського ТБ» під різними назвами опублікували «UA:Перший», телеканал «24». Передрук у своїх соціальних мережах зробили також  народний депутат Сергій Лещенко та журналіст Дмитро Гнап. Всі вони є співвідповідачами у справі.

У своєму позові Павло Демчина вимагає спростування 30 тверджень щодо начебто непрозоро набутих статків та стрімкого кар’єрного зросту. Він вважає таку інформацію недостовірною.

Позов подано до Шевченківського районного суду міста Києва. Перше засідання призначене на 6 грудня.

Нагадаємо, з квітня 2017 року заступник голови СБУ Павло Демчина подав до суду 16 позовів проти медійників та громадських активістів щодо захисту честі та гідності або спростування інформації.

Як повідомляв «Детектор Медіа», перший заступник голови СБУ Павло Демчина подав позов до Подільського районного суду Києва на видавничий дім «Медіа-ДК», який видає журнал «Новое время», і главу Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Раніше адвокат пана Демчини скерував до редакції два звернення. В одному він вимагав спростувати опубліковану у статті «Служба беззаконня України. СБУ тисне на бізнес заради особистої вигоди» інформацію про те, що Демчина причетний до утворення монополії компаній, близьких до Віктора Медведчука, на ринку зрідженого газу. В іншому позові він висловлював претензії до цитати голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна у рамках статті про тиск на антикорупціонерів «Цькування борців з корупцією. Антикорупціонери стали об'єктом переслідувань з боку чиновників і правоохоронців». Наразі пан Шабунін виступає співвідповідачем за позовом.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду