Український трилер «Брама» покажуть на фестивалі у Талліні

Український трилер «Брама» покажуть на фестивалі у Талліні

17 Жовтня 2017
1983
17 Жовтня 2017
15:00

Український трилер «Брама» покажуть на фестивалі у Талліні

1983
Містичний трилер Володимира Тихого «Брама», створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, відібраний до участі у міжнародному кінофестивалі класу «А» Black Nights Film Festival, що проходитиме у Талліні з 17 листопада до 3 грудня
Український трилер «Брама» покажуть на фестивалі у Талліні
Український трилер «Брама» покажуть на фестивалі у Талліні

Світова прем’єра фільму відбудеться на кінофестивалі 28-го листопада, повідомляє прес-служба Держкіно.

За дев’ять нагород міжнародного конкурсу і приз глядацьких симпатій «Брама» змагатиметься з фільмами кінематографістів Європи, Азії та Америки. Ґран-прі фестивалю – €10 тис.

Нагадаємо, фільм «Брама» – це екранізація п’єси Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів», що розповідає про сім’ю, яка мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Фільм став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно і отримав 50 % державного фінансування у розмірі 8, 9 млн грн.

«Спектр драматургії "Брами" дуже широкий – від комедії до жаху. Техногенна архаїчність персонажів почерпнута з етнографічних подорожей Павла Ар’є у 2008-му році до Чорнобильської зони відчуження. Мені було цікаво працювати з цим матеріалом, він унікальний своїм авангардним поглядом на те, що відбувається на околицях Чорнобиля зараз, і як видозмінюються класичні міфи та з’являються нові», – прокоментував стрічку режисер і співавтор сценарію фільму Володимир Тихий.

Головні ролі у фільмі виконали Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук, Дмитро Ярошенко і Дмитро Тубольцев.

«Я дуже щаслива, що мала честь втілити цей образ.  Це роль-сповідь. Все те, що я знаю про фантомні болі моєї країни, про її метафоричну змістовність, про наївність та про жорсткість, про поєднання протилежностей в однині... все це мені пощастило втілити на екрані.  І хоча мною фізично була заплачена ціна в тривалій реабілітації шкіри обличчя, в недоїданні та недосипанні, все це дуже дріб'язкове порівняно з тим, що пощастило зіграти не Роль, не героїню, а іншу сутність, інший світ», – прокоментувала стрічку акторка пані Вітовська.

За словами голови Держкіно Пилипа Іллєнка, цьогоріч український фільм буде представлений у конкурсній пограмі шостого кінофестивалю класу «А»: «Ця системність свідчить про те, що українська кіноіндустрія відповідає найвищому рівню світового кіно».

Над стрічкою працювали: оператор-постановник – Слава Цвєтков, художник-постановник – Володимир Любий, композитор – Антон Байбаков, художник з костюмів – Олена Гресь, режисер монтажу – Ігор Косенко, художники з гриму Ірина Беліна і Катерина Струкова, другий режисер фільму Денис Воронцов і виконавчий продюсер Дмитро Кожема.

Продюсери фільму – Ігор Савиченко, Марко Супрун, Володимир Тихий, Володимир Філіппов. Пост-продакшн фільму здійснював Олексій Москаленко.

Стрічка створена компанією «Директорія кіно» за підтримки Держкіно, у партнерстві з компанією «Бедлам продакшн» і Mental dRive studio.

Український глядач зможе побачити стрічку навесні 2018 року.

На фото – Володимир Тихий під час зйомок фільму

Фото: сторінка фільму у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1983
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду