detector.media
17.10.2017 15:00
Український трилер «Брама» покажуть на фестивалі у Талліні
Український трилер «Брама» покажуть на фестивалі у Талліні
Містичний трилер Володимира Тихого «Брама», створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, відібраний до участі у міжнародному кінофестивалі класу «А» Black Nights Film Festival, що проходитиме у Талліні з 17 листопада до 3 грудня

Світова прем’єра фільму відбудеться на кінофестивалі 28-го листопада, повідомляє прес-служба Держкіно.

За дев’ять нагород міжнародного конкурсу і приз глядацьких симпатій «Брама» змагатиметься з фільмами кінематографістів Європи, Азії та Америки. Ґран-прі фестивалю – €10 тис.

Нагадаємо, фільм «Брама» – це екранізація п’єси Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів», що розповідає про сім’ю, яка мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Фільм став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно і отримав 50 % державного фінансування у розмірі 8, 9 млн грн.

«Спектр драматургії "Брами" дуже широкий – від комедії до жаху. Техногенна архаїчність персонажів почерпнута з етнографічних подорожей Павла Ар’є у 2008-му році до Чорнобильської зони відчуження. Мені було цікаво працювати з цим матеріалом, він унікальний своїм авангардним поглядом на те, що відбувається на околицях Чорнобиля зараз, і як видозмінюються класичні міфи та з’являються нові», – прокоментував стрічку режисер і співавтор сценарію фільму Володимир Тихий.

Головні ролі у фільмі виконали Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук, Дмитро Ярошенко і Дмитро Тубольцев.

«Я дуже щаслива, що мала честь втілити цей образ.  Це роль-сповідь. Все те, що я знаю про фантомні болі моєї країни, про її метафоричну змістовність, про наївність та про жорсткість, про поєднання протилежностей в однині... все це мені пощастило втілити на екрані.  І хоча мною фізично була заплачена ціна в тривалій реабілітації шкіри обличчя, в недоїданні та недосипанні, все це дуже дріб'язкове порівняно з тим, що пощастило зіграти не Роль, не героїню, а іншу сутність, інший світ», – прокоментувала стрічку акторка пані Вітовська.

За словами голови Держкіно Пилипа Іллєнка, цьогоріч український фільм буде представлений у конкурсній пограмі шостого кінофестивалю класу «А»: «Ця системність свідчить про те, що українська кіноіндустрія відповідає найвищому рівню світового кіно».

Над стрічкою працювали: оператор-постановник – Слава Цвєтков, художник-постановник – Володимир Любий, композитор – Антон Байбаков, художник з костюмів – Олена Гресь, режисер монтажу – Ігор Косенко, художники з гриму Ірина Беліна і Катерина Струкова, другий режисер фільму Денис Воронцов і виконавчий продюсер Дмитро Кожема.

Продюсери фільму – Ігор Савиченко, Марко Супрун, Володимир Тихий, Володимир Філіппов. Пост-продакшн фільму здійснював Олексій Москаленко.

Стрічка створена компанією «Директорія кіно» за підтримки Держкіно, у партнерстві з компанією «Бедлам продакшн» і Mental dRive studio.

Український глядач зможе побачити стрічку навесні 2018 року.

На фото – Володимир Тихий під час зйомок фільму

Фото: сторінка фільму у Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY