Виконавча директорка ІМІ вважає, що Кремль зачищає інформпростір перед виборами

Виконавча директорка ІМІ вважає, що Кремль зачищає інформпростір перед виборами

12 Жовтня 2017
1892
12 Жовтня 2017
09:41

Виконавча директорка ІМІ вважає, що Кремль зачищає інформпростір перед виборами

1892
Російська влада зачищає інформаційний простір від неугодних ЗМІ перед виборами президента, вважає виконавча директорка українського Інституту масової інформації Оксана Романюк.
Виконавча директорка ІМІ вважає, що Кремль зачищає інформпростір перед виборами
Виконавча директорка ІМІ вважає, що Кремль зачищає інформпростір перед виборами

Такою думкою Оксана Романюк поділилася в ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Цікаво, що проект Крим.Реалії й інші працюють досить давно, але претензії у влади чомусь з'явилися тільки зараз. Можливо, перед виборами президента просто зачищають інформаційний простір від неугодних ЗМІ. Кремлю дуже не подобається, коли Радіо Свобода та інші розповідають про переслідування журналістів і політичні репресії, а вплинути на редакції ніяк не можна. Ось і починаються такі наміри», – зазначила пані Романюк.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Міністерство юстиції Росії стверджує, що діяльність редакції проекту Радiо Свобода «Крим.Реалії» може «зазнати обмежень», оскільки нібито потрапляє під ознаки російського закону про обмеження для організацій-іноземних агентів.

Про це йдеться в листі російського відомства від 9 жовтня 2017 року, який є в розпорядженні редакції.

У листі зазначено, що російський закон «Про засоби масової інформації» передбачає «можливість встановлення обмежень для кореспондентів засобів масової інформації тих держав, у яких є спеціальні обмеження для здійснення професійної діяльності журналістів ЗМІ, зареєстрованих у Росії».

«За даними російських компетентних органів, діяльність вашої організації потрапляє під ознаки, встановлені у статті 2 федерального закону «Про некомерційні організації» для організацій-іноземних агентів», – йдеться там також.

Про які конкретно «компетентні органи» йдеться, не уточнюється.

Нагадаємо, телеканал «Настоящее время» також отримав попередження від Міністерства юстиції Росії про те, що його діяльність може бути кваліфікована як діяльність іноземного агента і, відповідно, піддатися обмеженням. Аналогічні листи отримали «Idel.Реалії» і «Радіо Свобода» - інші редакції, що працюють в рамках американської телерадіомовної корпорації «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1892
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду