Посольство України в США займається скаргою українців на рекламу Apple з російським «кіборгом» (ВІДЕО)

Посольство України в США займається скаргою українців на рекламу Apple з російським «кіборгом» (ВІДЕО)

24 Вересня 2017
1968
24 Вересня 2017
13:18

Посольство України в США займається скаргою українців на рекламу Apple з російським «кіборгом» (ВІДЕО)

1968
За інформацією народного депутата Андрія Тетерука, Посол України в Сполучених штатах Валерій Чалий пообіцяв після завершення робочого візиту Президента Петра Порошенка в США працювати до результату у скарзі українців на рекламний ролик годинника Apple Watch Series 3.
Посольство України в США займається скаргою українців на рекламу Apple з російським «кіборгом» (ВІДЕО)
Посольство України в США займається скаргою українців на рекламу Apple з російським «кіборгом» (ВІДЕО)

Про це нардеп повідомив у своєму Facebook.

Як повідомляли ЗМІ, під час презентації нової продукції Apple, яка проходила 12 вересня, були показані рекламні ролики годинника Apple Watch Series 3. Один з них, який знімали на Київському вокзалі, викликав позитивну реакцію серед українців в соціальний мережах,  іншому, в якому фігурував так званий «російський кіборг» Дмитро Ігнатов, викликав обурення.  У ролику знявся професійний плавець, спортивний телеведучий, який втратив ногу під час служби в російській армії.

«Для українців стало неприйнятним вживання терміну "кіборг" стосовно росіянина, оскільки в нашій країні так називають українських бійців, що упродовж 242 днів захищали Донецький аеропорт», - зазначає 5-й канал.

Реакцією на цей рекламний ролик став флешмоб #Apple_stop_propaganda, запущений заступником ГО «Побратими» Івоною Костіною, в якому вона закликала поширювати лист-звернення до компанії Apple: «12 вересня на YouTube з'явилось відео компанії Apple, де фігурує деякий російський кіборг. Кіборг. Російський. В час коли Росія веде в Україні війну, коли наше суспільство досі оговтується від Донецького Аеропорту, а справжні Кіборги от-от візьмуть участь у міжнародних змаганнях серед ветеранів у Канаді, компанія зі світовим ім'ям підтримує пропаганду країни-агресора на глобальному рівні».

Вона також опублікувала текст листа до працівників компанії Apple.

На акцію відгукнувся також заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін: «Почався хайп з приводу того, що #AppleWatch показали у своїй рекламі росіянина Дмитра Ігнатова, якого назвали "кіборгом". В нього замість однієї ноги - протез. І він веде активний, спортивний спосіб життя. Не піддається долі, що, звичайно, є гідним поваги. Українці, звичайно, на це обурилися. Оскільки "кіборги" - це українська легенда.

Варто зрозуміти одне: Український кіборг - це людина, яка віддала все, захищаючи свою родИну, народ і державу. Билася зі злом, не піддаючись навалі... Російський "кіборг" - це нещасливий "срочнік", на якого під час марш-броску впала погано закріплена "на авось" ракета С-300 (що й призвело до інвалідності Ігнатова). Хіпстерам з #AppleWatch звичайно складно зрозуміти різницю, але ми ж з вами її знаємо. Тому keep calm and praise your cyborgs!».

Згодом «Побратими» разом з Прямим каналом зняли відеозвернення до компанії Apple під назвою Dear Apple - Ukrainian Cyborgs. У ньому бійці пояснили, чим саме українців обурив рекламний ролик.

Dear Apple - Ukrainian Cyborgs from Побратими Тренінг on Vimeo.

Згодом нардеп Андрій Тетерук повідомив, що про скаргу на рекламний ролик поінформовано Посольство України в США.

«Звернувся до Посольства України в Сполученних штатах Америки з проханням в найкоротший термін довести інформацію до керівництва Apple для прийняття рішення.  Московіти не мають честі називатись "кіборгами". Вони взагалі не мають честі. Слава українським кіборгам!», - написав він.

Пізніше він повідомив про підтвердження від Посла України в Сполучених штатах Валерія Чалого, що про це питання вони обізнані і вже займаються цим: «Після завершення робочого візиту Президента в США будуть працювати до результату». 

Нагадаємо, у серпні вийшов перший півторахвилинний тизер заснованого на реальних подіях оборони Донецького аеропорту фільму від відомого режисера, актора і телеведучого Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги».

Фото: скріншот українського ролика

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду