detector.media
24.09.2017 13:18
Посольство України в США займається скаргою українців на рекламу Apple з російським «кіборгом» (ВІДЕО)
Посольство України в США займається скаргою українців на рекламу Apple з російським «кіборгом» (ВІДЕО)
За інформацією народного депутата Андрія Тетерука, Посол України в Сполучених штатах Валерій Чалий пообіцяв після завершення робочого візиту Президента Петра Порошенка в США працювати до результату у скарзі українців на рекламний ролик годинника Apple Watch Series 3.

Про це нардеп повідомив у своєму Facebook.

Як повідомляли ЗМІ, під час презентації нової продукції Apple, яка проходила 12 вересня, були показані рекламні ролики годинника Apple Watch Series 3. Один з них, який знімали на Київському вокзалі, викликав позитивну реакцію серед українців в соціальний мережах,  іншому, в якому фігурував так званий «російський кіборг» Дмитро Ігнатов, викликав обурення.  У ролику знявся професійний плавець, спортивний телеведучий, який втратив ногу під час служби в російській армії.

«Для українців стало неприйнятним вживання терміну "кіборг" стосовно росіянина, оскільки в нашій країні так називають українських бійців, що упродовж 242 днів захищали Донецький аеропорт», - зазначає 5-й канал.

Реакцією на цей рекламний ролик став флешмоб #Apple_stop_propaganda, запущений заступником ГО «Побратими» Івоною Костіною, в якому вона закликала поширювати лист-звернення до компанії Apple: «12 вересня на YouTube з'явилось відео компанії Apple, де фігурує деякий російський кіборг. Кіборг. Російський. В час коли Росія веде в Україні війну, коли наше суспільство досі оговтується від Донецького Аеропорту, а справжні Кіборги от-от візьмуть участь у міжнародних змаганнях серед ветеранів у Канаді, компанія зі світовим ім'ям підтримує пропаганду країни-агресора на глобальному рівні».

Вона також опублікувала текст листа до працівників компанії Apple.

На акцію відгукнувся також заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін: «Почався хайп з приводу того, що #AppleWatch показали у своїй рекламі росіянина Дмитра Ігнатова, якого назвали "кіборгом". В нього замість однієї ноги - протез. І він веде активний, спортивний спосіб життя. Не піддається долі, що, звичайно, є гідним поваги. Українці, звичайно, на це обурилися. Оскільки "кіборги" - це українська легенда.

Варто зрозуміти одне: Український кіборг - це людина, яка віддала все, захищаючи свою родИну, народ і державу. Билася зі злом, не піддаючись навалі... Російський "кіборг" - це нещасливий "срочнік", на якого під час марш-броску впала погано закріплена "на авось" ракета С-300 (що й призвело до інвалідності Ігнатова). Хіпстерам з #AppleWatch звичайно складно зрозуміти різницю, але ми ж з вами її знаємо. Тому keep calm and praise your cyborgs!».

Згодом «Побратими» разом з Прямим каналом зняли відеозвернення до компанії Apple під назвою Dear Apple - Ukrainian Cyborgs. У ньому бійці пояснили, чим саме українців обурив рекламний ролик.

Dear Apple - Ukrainian Cyborgs from Побратими Тренінг on Vimeo.

Згодом нардеп Андрій Тетерук повідомив, що про скаргу на рекламний ролик поінформовано Посольство України в США.

«Звернувся до Посольства України в Сполученних штатах Америки з проханням в найкоротший термін довести інформацію до керівництва Apple для прийняття рішення.  Московіти не мають честі називатись "кіборгами". Вони взагалі не мають честі. Слава українським кіборгам!», - написав він.

Пізніше він повідомив про підтвердження від Посла України в Сполучених штатах Валерія Чалого, що про це питання вони обізнані і вже займаються цим: «Після завершення робочого візиту Президента в США будуть працювати до результату». 

Нагадаємо, у серпні вийшов перший півторахвилинний тизер заснованого на реальних подіях оборони Донецького аеропорту фільму від відомого режисера, актора і телеведучого Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги».

Фото: скріншот українського ролика

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY