Медведчук подав до суду на Лещенка

Медведчук подав до суду на Лещенка

14 Вересня 2017
2665
14 Вересня 2017
07:00

Медведчук подав до суду на Лещенка

2665
Громадський рух «Український вибір – Право народу» Віктора Медведчука подав до суду за наклеп на народного депутата Сергія Лещенка.
Медведчук подав до суду на Лещенка
Медведчук подав до суду на Лещенка

Про це йдеться на сайті організації.

«Прагнучи штучно створити широкий громадський резонанс, Сергій Лещенко систематично публікує однотипну, явно завчену інформацію, бездоказово звинувачуючи опозиційного політика Віктора Медведчука в прямій злочинній змові з владою в особі президента України і керівництва СБУ у використанні “чорних” схем за участю нібито контрольованої Медведчуком швейцарської компанії Proton Energy», - зокрема, йдеться в заяві.

У відповідь Сергій Лещенко написав у Фейсбуці:

«Вчора дізнався, що Медведчук подав на мене в суд. Днем раніше перший заступник глави СБУ, генерал-лейтенант Демчина направив позов проти журналу Новое время”. Обидва позови стосуються обставин переділу ринку автогазу, в результаті чого українські громадяни, пограбовані багаторазово, стали жертвою ще одного брудного договорняка – у виконанні Порошенка-Медведчука – і змушені платити за автогаз в півтора рази більше.

Ну що ж, із Медведчуком ми сподіваємося побачитися в суді. Як справжній мачо, він же не буде ховатися за спиною адвокатів і особисто прийде захищати свою честь, правда? <…>».

Нагадаємо, 11 вересня стало відомо, що перший заступник голови СБУ Павло Демчина подав позов до Подільського районного суду Києва на видавничий дім «Медіа-ДК», який видає журнал «Новое время», і главу Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Як повідомляє видання, раніше адвокат пана Димчини скерував до редакції два звернення. В одному він вимагав спростувати опубліковану у статті «Служба беззаконня України. СБУ тисне на бізнес заради особистої вигоди» інформацію про те, що Демчина причетний до утворення монополії компаній, близьких до Віктора Медведчука, на ринку зрідженого газу.

На фото - Віктор Медведчук

Фото: rian.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2665
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду