detector.media
10.09.2017 11:04
Правозахисники повідомили, що Олега Сенцова тримають у підвалі іркутської тюрми
Правозахисники повідомили, що Олега Сенцова тримають у підвалі іркутської тюрми
9 вересня представники іркутської Громадської спостережної комісії знайшли в СІЗО-1 Іркутська Олега Сенцова, якого з тиждень тому етапували з колонії в Якутську (Росія). Він повідомив, що не знає чому саме його етапували.

Про це повідомляє видання іркутських правозахисників «Сибирь без цензуры».

Зараз Олег Сенцов перебуває в одиночній камері в підвалі «червоного» корпусу іркутської в'язниці.

Раніше російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова повідомила, що Олега Сенцова, який відбував покарання у виправній колонії №1 в Якутську, могли перевести у колонію суворого режиму ІК-19 в Іркутську. Але поки що російські органи цю інформацію не підтвердили.

Російські правозахисники в коментарях зазначають, що колонія ІК-19 не лише відзначається справді суворим режимом, а ще й відома тортурами над ув’язненими.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) заявило, що перевірить інформацію про те, що українського режисера Олега Сенцова могли перевести з російської колонії Якутська до колонії суворого режиму до Іркутська.

Видання «Сибирь без цензуры» також повідомляє з посиланням на ув'язнених, що «червоним» цей корпус СІЗО Іркутська називається через наявність в ньому «"разработочных" камер, где сидят прессовщики». Підтвердити чи спростувати це видання не може.

Як повідомили представники іркутської Громадської спостережної комісії,  умови в камері хороші, камера після свіжого ремонту, чиста, суха. Олег Сенцов почуває себе добре, посміхається. За словами правозахисників, він передавав усім привіт.

Як відомо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому 2017 року стало відомо, що Росія вдруге офіційно  відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY