Артем Шевченко у відповідь на заяву ZIK запевнив, що правоохоронці не проводили обшуків в офісах ЗМІ

Артем Шевченко у відповідь на заяву ZIK запевнив, що правоохоронці не проводили обшуків в офісах ЗМІ

6 Вересня 2017
1453
6 Вересня 2017
19:53

Артем Шевченко у відповідь на заяву ZIK запевнив, що правоохоронці не проводили обшуків в офісах ЗМІ

1453
Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявляє, що в офісах медіакомпаній у середу, 6 вересня, правоохоронці не здійснювали обшуків.
Артем Шевченко у відповідь на заяву ZIK запевнив, що правоохоронці не проводили обшуків в офісах ЗМІ
Артем Шевченко у відповідь на заяву ZIK запевнив, що правоохоронці не проводили обшуків в офісах ЗМІ

Про це він сказав «Українській правді».

ZIK розповсюдив заяву, що правоохоронні органи прийшли з обшуком в офіс інформаційного агенства та телеканалу у Львові за адресою вул. Вороного, 3 через слідчі дії, які відбуваються у рамках справи про смертельну ДТП за участі автомобіля бізнесмена та співвласника телеканалу ZIK Петра Димінського.

«Згідно з ухвалами суду, проходять обшуки у декількох офісах та домоволодіннях компаній для встановлення істини у кримінальному провадженні за фактом ДТП. При цьому в жодних офісах медіакомпаній обшуки сьогодні не проводилися і на роботу жодних медіа технологічно, ані в будь-який інший спосіб, все це вплинути не могло», - заявив Артем Шеченко.

«Тому заява гендиректора медіахолдинку ZIK про якісь рейдерські захоплення чи політичні замовлення, чи призупивлення мовлення телеканалу є спекуляціями та не відповідають дійсності. Всі дії слідства направлавленні на встановлення істини у розслідуванні гучного кримінального провадження», - додав він.

Як писав «Детектор медіа», сьогодні, 6 вересня, у Львові слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України проводять слідчі дії у справі смертельного ДТП за участю автомобіля бізнесмена та співвласника телеканалу ZIK Петра Димінського.

Нагадаємо, смертельна ДТП трапилася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня на Львівщині близько 15.10. За попередніми висновками, автомобіль Opel Astra, за кермом якого була 31-річна мешканка села Ямельня Наталія Тріла, повертав з траси у село, коли в неї врізався Mercedes S 65 AMG, що йшов на обгін по зустрічній смузі всупереч дорожній розмітці. Молода жінка загинула на місці ДТП.

19 серпня Галицький районний суд обрав запобіжний захід Андрію Борщу – охоронцю бізнесмена Петра Димінського - за підозрою в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка. Його помістили під варту на два місяці без права внесення застави.

У поліції також заявляли, що слідчі не знайшли свідків, які б бачили на місці події Петра Димінського, а відтак не було підстав, щоб провести його допит на предмет ушкоджень.

Видання Zaxid.net отримало відео перших хвилин після аварії за участі кортежу власника каналу ZIК Петра Димінського, у якій загинула 31-річна Наталія Тріла, що була за кермом автомобіля Opel Astra. Zaxid.net передав відео з місця ДТП до поліції.

23 серпня пан Димінський був викликаний на допит у Львів. Однак, як повідомив член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко, бізнесмен не з’явився. За його інформацією, пан Димінський зараз може знаходитись у Женеві (Швейцарія).  Якщо пан Димінський не з’являтиметься на допити, його викликатимуть примусово.

Слідчі управління Національної поліції у Львівській області передали справу з розслідування ДТП за участю автомобіля «Мерседес», власником якого є бізнесмен Петро Димінський, Головному слідчому управлінню Нацполіції.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що наразі стверджувати, що за кермом був власник каналу ZIK, бізнесмен Петро Димінський, не можна. За його словами, для цього треба провести ряд слідчих дій. Генпрокурор також додав, що, на жаль, Петро Димінський не йде на зустріч слідству.

25 серпня Петро Димінський, автомобіль якого скоїв смертельну ДТП біля Львова, вдруге не з’явився на допит як свідок у кримінальному провадженні щодо аварії. Водночас його адвокат заявляє, що бізнесмен готовий співпрацювати із слідством.

Адвокат бізнесмена Петра Димінського Микола Лисий не може відповісти, коли його підзахисний може повернутися в Україну і дати свідчення щодо смертельного ДТП.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1453
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду