Димінський не отримував повісток на допит – адвокат

Димінський не отримував повісток на допит – адвокат

24 Серпня 2017
1823
24 Серпня 2017
10:46

Димінський не отримував повісток на допит – адвокат

1823
Микола Лисий, адвокат бізнесмена, співвласника телеканалу ZIK Петра Димінського, повідомив, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та член колегії МВС Антон Геращенко казали неправду щодо допиту пана Димінського
Димінський не отримував повісток на допит – адвокат
Димінський не отримував повісток на допит – адвокат

Про це адвокат написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, бізнесмен не отримував повістки на допит ані на 23 серпня, ані на 25 серпня.

«З повною відповідальністю заявляю – це неправда, Петро Димінський не отримував повістки на допит. Якщо Антону Геращенку дорога його репутація та авторитет, упевнений, що йому не складе труднощів оприлюднити цей офіційний документ. А саме – повістку на допит, підписану Петром Димінським та вручену йому у понеділок, 21 серпня 2017 року», – повідомив він.

За словами пана Лисого, «допит Петра Димінського слідчим відбувся у неділю, 20 серпня, про що свідчить відповідний протокол, підписаний в тому числі і підзахисним».

Крім того, адвокат підтвердив інформацію про те, що наразі пан Димінський перебуває у Женеві.

«А тим часом сьогодні Петро Димінський, здійснюючи бізнес-візит до Женеви (так, саме ділову поїздку, а не «втечу», як її без суду і слідства намагаються подати фейсбук-міністри та фейсбук-радники, адже підзахисний має статус свідка і має право на вільне переміщення), пройшов медогляд у доктора медицини, лікаря Дімітроса Самараса, – написав він. –  Медична експертиза не виявила жодних слідів переломів, вивихів суглобів, синців, подряпин чи інших тілесних ушкоджень».

Адвокат також пише про те, що «жодне відео і жодні докази на сьогодні про те, що підзахисний перебував за кермом, громадськості не продемонстровані».

Нагадаємо, на 10:00 годину 23 серпня пан Димінський був викликаний на допит у Львів. Про це повідомляли радник МВС Андрій Шевченко та пан Геращенко. Однак 23 серпня на допит бізнесмен не з’явився. За інформацією Антона Геращенка, пан Димінський зараз може знаходитись у Женеві (Швейцарія).  Якщо пан Димінський не з’являтиметься на допити, його викликатимуть примусово.

Як писав «Детектор медіа», смертельна ДТП трапилася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня на Львівщині близько 15.10. За попередніми висновками, автомобіль Opel Astra, за кермом якого була 31-річна мешканка села Ямельня Наталія Тріла, повертав з траси у село, коли в неї врізався Mercedes S 65 AMG, що йшов на обгін по зустрічній смузі всупереч дорожній розмітці. Молода жінка загинула на місці ДТП.

19 серпня Галицький районний суд обрав запобіжний захід Андрію Борщу – охоронцю бізнесмена Петра Димінського - за підозрою в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка. Його помістили під варту на два місяці без права внесення застави.

Водночас радник глави МВС України, народний депутат Антон Геращенко («Народний фронт») заявляє, що в разі, якщо слідство встановить провину бізнесмена, одного з власників телеканалу ZIK Петра Димінського в смертельній ДТП у Львівській області, він постане перед судом.

У поліції також заявляли, що слідчі не знайшли свідків, які б бачили на місці події Петра Димінського, а відтак не було підстав, щоб провести його допит на предмет ушкоджень.

Видання Zaxid.net отримало відео перших хвилин після аварії за участі кортежу власника каналу ZIК Петра Димінського, у якій загинула 31-річна Наталія Тріла, що була за кермом автомобіля Opel Astra. Zaxid.net передав відео з місця ДТП до поліції.

23 серпня стало відомо, що слідчі управління Національної поліції у Львівській області передали справу з розслідування ДТП за участю автомобіля «Мерседес», власником якого є бізнесмен Петро Димінський, Головному слідчому управлінню Нацполіції.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1823
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду