Нацрада перевірить Миколаївську філію НСТУ через приховану рекламу

Нацрада перевірить Миколаївську філію НСТУ через приховану рекламу

19 Серпня 2017
2247
19 Серпня 2017
17:42

Нацрада перевірить Миколаївську філію НСТУ через приховану рекламу

2247
17 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Миколаїв» Національної суспільної телекомпанії України (Миколаївська філія НСТУ) щодо дотримання правил рекламної діяльності та спонсорства.
Нацрада перевірить Миколаївську філію НСТУ через приховану рекламу
Нацрада перевірить Миколаївську філію НСТУ через приховану рекламу

Підставами для перевірки стали результати моніторингу телеканалу «Миколаїв» за 4 березня, коли Нацрада зафіксувала вихід в ефір о 13:30 передачі за участі «спасительки Вєсти», яка є фактично прихованою рекламою, ніяк не позначеною для глядача, а крім того рекламує послуги з ворожіння та гадання, реклама яких заборонена, а також послуги з цілительства без наведення інформації про дозвіл на заняття народною медициною.

Нацрада вбачає в діях каналу «Миколаїв» ознаки порушення закону «Про рекламу»: абзацу 10 та 11 статті 1 (означення прихованої реклами та реклами), абзацу 14 частини 1 статті 8 (заборона розповсюдження реклами послуг з ворожіння та гадання), частини 1, 2 статті 9 (вимоги до відокремлення реклами від іншої інформації), частини 12 статті 21 (реклама послуг народної медицини (цілительства) дозволяється за наявності відповідного спеціального дозволу на заняття народною медициною).

Нацрада перевірятиме дотримання телеканалом «Миколаїв» вимог пункту е) частини 1 статті 59 закону «Про телебачення і радіомовлення» (телерадіоорганізація зобов'язана: виконувати правила рекламної діяльності і спонсорства, встановлені законодавством).

Зауважимо, що на приховану рекламу «спасительки Вєсти» в березні 2017 року на миколаївському обласному каналі звернув увагу на своїй сторінці у Facebook головний редактор інтернет-видання «НикВести» Олег Деренюга:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2247
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду