«Миротворець» створив сайт із розпізнавання осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів проти України - Геращенко

«Миротворець» створив сайт із розпізнавання осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів проти України - Геращенко

17 Серпня 2017
3594
17 Серпня 2017
17:22

«Миротворець» створив сайт із розпізнавання осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів проти України - Геращенко

3594
Народний депутат («Народний фронт») Антон Геращенко повідомив, що у День Незалежності України буде запущений сайт, який містить онлайн-систему Identigraf з розпізнавання осіб, які можуть бути причетні до терористичної, сепаратистської діяльності чи здійснення злочинів.
«Миротворець» створив сайт із розпізнавання осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів проти України - Геращенко
«Миротворець» створив сайт із розпізнавання осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів проти України - Геращенко

Про це він написав у своєму Facebook.

«24 серпня 2017 року, рівно о 00:01, волонтерами проекту "Миротворець" буде запущена унікальна, що не має аналогів в світі, відкрита для всіх і кожного Система розпізнавання і виявлення злочинців Identigraf. Розробка цієї системи зайняла 9 місяців і була проведена у співпраці з однією з найвідоміших світових соціальних мереж. Унікальність цієї системи в тому, що це перша в світі система, яка буде працювати у відкритому доступі в мережі інтернет для пошуку сепаратистів, терористів і злочинців», - написав Антон Геращенко.

За його словами, всі інші подібні системи, засновані на алгоритмі розпізнавання осіб, працюють або в режимі секретності в офісах провідних спецслужб або використовуються в закритому режимі в комерційних цілях для аналізу великих масивів фотографій такими софтверними гігантами як Google або Microsoft.

«Можливості системи Identigraf такі, що вона зможе за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій сепаратистів, терористів, бойовиків, ретельно зібраних за три роки роботи волонтерами Центру "Миротворець". Користувачами системи може бути як слідчі поліції, СБУ і прокуратури, прикордонники, приватні детективи, адвокати, співробітники банків, приватні підприємці, так і всі, хто хоче перевірити, чи не була та чи інша людина замішана в антиукраїнських виступах навесні 2014 року, не кричала вона: "Путін введи війська!", не воювала вона зі зброєю в руках проти України», - написав народний депутат.

Він переконаний, що система допоможе ідентифікувати тих, кого привозили з Донбасу і нацьковували на активістів Майдану взимку 2014-го, кого завозили в Одесу 2 травня 2014 року з Придністров'я для організації кривавої бійні, можуть бути встановлені особи російських військових, які вторглися без оголошення війни в Крим і Донбас і вбивали українських солдатів і офіцерів.

«Загалом, все ті, хто був помічений на фото або відеокадрах зими 2014 року, був ідентифікований і назавжди збережений в базі "Миротворець"», - написав Антон Геращенко.

За його словами, сайт поки що працює в тестовому режимі і містить інструкції з користування системою розпізнавання.

«Хочу також нагадати, що система Identigraf розроблена на кошти понад 2 тисячі громадян України, які зробили внески в розмірі від 20 гривень до 250 тисяч гривень. Загальна сума коштів, зібраних на сьогодні - близько мільйона гривень. Їх було недостатньо для повної оплати послуг розробників, і частина робіт ними були зроблена в борг. Тому збір коштів для повної оплати системи Identigraf, її подальшого вдосконалення і збільшення потужності роботи, буде продовжено. Приношу свою подяку кожному, хто пожертвував гроші на зміцнення оборони і безпеки нашої країни. Після запуску системи Identigraf українська держава і український народ отримає надійний захист від проникнення в нашу країну тих, хто бажає їй зла і хоче її розчленувати і знищити», - зазначив нардеп.

Він також повідомив, що латинський вислів на логотипі проекту Identigraf означає: «Нехай здійсниться правосуддя навіть, якщо впаде небо!».

Нагадаємо, 7 травня 2016 року на сайті «Миротворец» був оприлюднений перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в «ДНР», отриманий начебто завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів. При цьому сайт «Миротворец» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Кілька десятків українських та іноземних журналістів виступили із вимогою до сайту «Миротворец» негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані співробітників ЗМІ.

Рік тому сайт «Миротворец», на якому опубліковані особисті дані сепаратистів і журналістів, акредитованих у «ЛНР/ДНР», оголосив, що зареєструвався як ЗМІ.

Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт в своєму останньому інтерв’ю перед відставкою з посади наголосив на важливості роботи журналістів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

«Такі люди, як з "Миротворця", які оприлюднюють інформацію, що ускладнює роботу журналістів, діють проти національних інтересів України. В цьому я переконаний. Я розмовляв про це з різними українськими посадовцями: з президентом, міністром закордонних справ, міністром внутрішніх справ Аваковим. Не має сумнівів щодо позиції Сполучених Штатів щодо важливості свободи преси і захисту журналістів. Стосовно того, чи достатньо тут робить українська влада – це мають оцінити українське суспільство і українські медіа», - заявив Посол США.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3594
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду