До США видадуть хакера, який просив надати йому громадянство України

До США видадуть хакера, який просив надати йому громадянство України

5 Серпня 2017
1203
5 Серпня 2017
12:23

До США видадуть хакера, який просив надати йому громадянство України

1203
Україна видасть Владислава Халупського, якого звинувачують у США в шахрайстві з цінними паперами. Таке рішення прийняла Генпрокуратура України.
До США видадуть хакера, який просив надати йому громадянство України
До США видадуть хакера, який просив надати йому громадянство України

Про це написав у своєму Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Генеральною прокуратурою України задоволено запит Сполучених Штатів Америки про видачу Владислава Халупського, розшукуваного за вчинення низки злочинів, у тому числі шахрайства з цінними паперами та змови з метою відмивання коштів на суму близько 30 мільйонів доларів», - повідомив він.

При цьому прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган уточнила у Facebook, що Владислав Халупський має американське громадянство, але після арешту попросив про надання йому громадянства України.

«У разі задоволення його прохання видача підозрюваного була б неможлива», - зазначила вона.

Лариса Сарган також навела цитату заступника Генпрокурора Євгена Єніна, який розповів про історію Владислава Халупського: «Як Халупський тільки не "петляв" з намаганнями уникнути повернення в Штати - навіть про "одеське коріння" згадав у спробах здобути український паспорт.  Коли ж зрозумів, що українська тюрма теж його чекає, прибіг в американське консульство з проханням забрати чим швидше з України - забув, бідося, що перед цим сам на політичний притулок подався - довелось всі свої претензії відкликати. Дякую за сприяння колегам з СБУ!».

Лариса Сарган також повідомила, що Халупського затримали в Одесі в лютому 2017 року. 4 квітня Малиновський суд Одеси обрав йому застережний засіб у вигляді нічного домашнього арешту.

У 2016 році окружний суд Східного округу Нью-Йорка обвинуватив Халупського та його спільників у змові з метою вчинення шахрайства з використанням електронних засобів комунікації, шахрайстві з цінними паперами, незаконному вторгненні в мережі для відмивання коштів.  У жовтні минулого року було видано ордер на його арешт.

Навгадаємо, у США вимагають екстрадиції з Іспанії російського хакера Петра Левашова, відомого під псевдонімом Peter Severа, якому закидають зв’язки з Кремлем.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду